Друштво

OD PRVOG SEPTEMBRA U NOVSKIM OSNOVNIM ŠKOLAMA 331 PRVAČIĆ

Naredne školske godine u prvi razred krenuće 331 učenik. Upis u škole završen je sa poslednjim danima aprila, uslijedilo je testiranje u školi, a potom i potvrda upisa.

Veći broj prvačića nego prošle godine bilježe u OŠ „Dašo Pavičić“. Premda je za njih deset odložen upis, od septembra će u klupe po prvi put sjesti 158 prvaka. Kako ističe direktor Nikola Stojanović formiraće 7 odjeljenja pa će u matičnoj školi biti mjesta za 120 novih đaka, u Igalu za 36 učenika, dok će u područnom odjeljenju u Sutorini biti dva prvaka u kombinovanom odjeljenju.

U OŠ „Milan Vuković“ upisano je 78 učenika koji će po prvi put sjesti u klupe, što je manje nego prethodne godine. Prema riječima direktora Željka Bojovića, u matičnoj zgradi škole nastava će biti organizovana za 72 prvaka, u područnom odjeljenju na Podima za njih pet, dok je na Kruševicama upisan samo jedan đak prvak.

Samo dvoje djece manje nego prethodne godine upisano je u prvi razred u OŠ „Ilija Kišić“. Prema podacima direktora Đorđija Radovića nastavu će od prvog septembra pohađati 36 prvaka, za koje će odjeljenja biti formirana u matičnoj školi jer ovog puta nije bilo upisanih u područnom odjeljenju u Kumboru.

Manji broj učenika prvog razreda biće i u OŠ „Orjenski bataljon“. Kako navodi direktorica Jarmila Radović upisano je 59 đaka, od kojih će se u matičnoj školi u Bijeloj školovati njih 36, u područnom odjeljenju Baošići – Đenovići 19 i u Kamenarima 4 prvačića.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close