Економија

OD SUTRA PREKID RADOVA NA GLAVNIM PUTNIM PRAVCIMA U CRNOJ GORI

Radovi na glavnim putnim pravcima u Crnoj Gori biće u prekidu od sutra, 1. jula.

-Završeni su radovi po programu redovnog održavanja magistralnih i regionalnih puteva. Kroz ovaj program izvršeno je asfaltiranje pojedinih dionica na magistralnim putevima kao i krpljenje tzv. udarnih rupa na kolovozu, obilježavanje horizontalne signalizacije, zamjena i postavljanje nedostajuće vertikalne signalizacije, kao i košenje putnog pojasa,  kazao je Pobjedi direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača.

On je dodao da su, pored ovog, završeni i projekti rekonstrukcije regionalnih i magistralnih puteva kao što su izgradnja bulevara Donja Gorica, rekonstrukcija 13 kilometara puta od Ulcinja do Kruta i rekonstrukcija puta od Krsca do Međuvršja.

-Završena je i sanacija mosta Trmanje na putu Podgorica – Kolašin, sanacija klizišta Debeli Brijeg na putu Herceg Novi Debeli Brijeg i sanacija nestabilne kosine Sutjeska na putu Andrijevica Plav, kazao je Parača.

Neće biti prekida radova na rekonstrukciji puta Berane-Kolašin, dionica Lubnice -Jezerine u dužini od 14 km sa izgradnjom tunela dužine tri km, zatim Berane – Petnjica, druga faza u dužini od 11,4 km, Pljevlja – Metaljka u dužini od 17 km. Biće nastavljena i rekonstrukcija magistralnog puta M-6 Trubjela – Vilusi u dužini od oko 18 km, istakao je Parača.

Predsjednik Odbora Udruženja turizma Privredne komore Dragan Ivančević ove godine je zadovoljan stanjem putne infrastrukture koja je dočekala turiste.

-Smatram da je ove godine koordinacija između Odbora za turizam PKCG, Uprave za saobraćaj i odgovornih ljudi iz javnog sektora koji se bave izvođenjem radova i održavanjem putne infrastrukture dala dobre rezultate i da je ovo bila prva turistička predsezona u kojoj izvođenje radova na putevima nije ometalo turističke tokove”, kazao je Ivančević Pobjedi.

Ivančević je ipak upozorio da je prepreka daljem unapređenju i povećanju obima turističkog prometa slaba propusnost i nedovoljni kapaciteti na putnim pravcima duž jadranske obale.

-Na komunikaciji od Aerodroma Tivat prema jugu i sjeveru dolazi do velikih zastoja i smatram da je prvi osnovni zadatak da se uradi bulevar od Tivta do Jaza”, rekao je Ivančević.

On je dodao i da prioritetno treba uraditi i treće trake prema Baru i Ulcinju i time pokušati eliminisati saobraćajnu gužvu koja je na ovim putnim pravcima velika čak i u junu. Kako je kazao, turistički radnici na posljednjoj sjednici Savjeta za turizam, od premijera Duška Markovića, koji je i predsjednik Savjeta, dobili obećanje da se od jeseni planira izgradnja bulevara od Tivta do Jaza i početak izgradnje trećih traka od Budve prema Baru i Ulcinju.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close