Економија

ODGOĐENA SKUPŠTINA AKCIONARA “VEKTRA BOKE”

Za danas zakazana treća vanredna Skupština akcionara “Vektra Boke”, preduzeća u  kome se realizuje Plan reorganizacije je odgođena. Dnevnim redom je između ostalog bilo predviđeno donošenje odluke o unošenju nenovčanog kapitala u novoosnovano društvo sa ograničenom odgovornošću “Plaža Boka”.

Prema riječima pravnog savjetnika bivših radnika tog preduzeća Jovana Pejovića, Skupština je odgođena na neodređeno vrijeme jer je Savjet za privatizaciju obavijestio vlasnika i menadžment da se hotel “Plaža” ne može izdvojiti iz imovine niti prodati bez njihove saglasnosti.

-Time je uvažen zahtjev radnika, koji odavno upozoravaju da je izdvajanje hotela “Plaža”nezakonito raspolaganje imovinom i novo izigravanje povjerilaca -rekao je Pejović.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte je 22.novembra uputio društvu „Vektra Boka“ Ad Herceg Novi dopis i ukazao na donošenje odluke o prenosu imovine hotela „Plaža“ na društvo  doo „Plaža Boka“.

-Kupac nije u skladu sa odredbama 5.1.3 i 5.1.4. Ugovora o kupoprodaji akcija jer nema saglasnost Savjeta za privatizaciju. Napominjemo , da je Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte, na sjednici održanoj 20.jula 2018.godine razmotrio zahtjev društva „Vektra Boka“ AD Herceg Novi za davanje saglasnosti na prodaju hotela „Plaža“, „Igalo“, „Tamaris“ i stari hotel „Boka“, i donio zaključak kojim je konstatovano da ne postoje uslovi za davanje tražene saglasnosti -navedeno je u odgovoru koji su radnici dobili od savjeta za privatizaciju.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close