Политика

ОДГОВОР ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ОПШТИНЕ МИЛОША КОЊЕВИЋА НА РЕАГОВАЊЕ ЈП „МОРСКО ДОБРО“

Одговор потпредсједника Општине Херцег Нови Милоша Kоњевића на реаговање ЈП Морско добро  “Општина Херцег Нови је издала УТ услове за уређење и изградњу Добре луке”

– Поштована господо из Морског добра,

Секретаријат за просторно планирање и изградњу је, као и сваки други секретаријат Општине Херцег Нови, у овом и сваком другом случају испоштовао све процедуре и норме прописане законом. Надлежни секретаријат тако не  поступа из добре воље, повољног момента или неког другог интереса, већ зато што рад сваког сегмента локалне управе подлијеже слову закона и интересу грађана.

Поучени дугогодишњим искуством, Новљани оправдано сумњају не само у ваше намјере, већ и у саму реализацију нечега што би заиста потенцијално могло значити бољитак за наше грађане. Сумњају и у закулисне радње, не из досаде, већ зато што то, на жалост и не кривицом локалне самоуправе, јесте наша стварност.

Ви господо држите предавање ко је надлежан и како иде процедура са издавањем УТ услова. Овог пута без грешке. Али врло добро знате да тако није било прије годину дана када сте се Министарству одрживог развоја и туризма обратили за ове исте услове, након чега су тек они локалној самоуправи прослиједили ваш захтјев. Ту лекцију сте сада научили и честитамо на стеченом знању. Годину дана чекамо сагласност Владе на милионски пројекат Порто Боно. Ово што сада гледамо је ваша добро уиграна шема како уцјењивати инвеститора који у залеђу инвестира и гради на десетинама хектара земљишта… У сред комплекса ваши тајкуни или њихови синови треба да закупе 180 метара плаже и да уцјењују овај капитални пројекат Општине Херцег Нови. Већ имамо примјере малих Роса и Добреча, па најбоље да прође и у Доброј Луци.

Оно што желимо у Херцег Новом је да јавни позиви коначно буду јавни. Да уређење обале раде они који је неће девастирати ради брзе зараде, који неће блокирати даљи развој града из сопствених себичних интереса. Да културна добра остану културна, да природна добра буду одрживо валоризована, а о свему да се питају Новљани. Ваше тендерске процедуре, једнако су познате у свијету као и ваши изборни механизми. Ваше шеме су проваљене. Општина Херцег Нови ради свој посао уредно, што се за вас никако не може рећи.

Сувишно је говорити да као локална самоуправа ми јесмо за уређење обале – то је наш посао као сервиса грађана. Оно за шта нисмо јесу махинације иза завјесе, штеловања и вагања коме и шта дати у закуп, а што је била честа пракса током претходних година.

Наша обала постоји и због наших грађана, а не само инвеститора,  невео је у одговору,  потпредсједник Општине Херцег Нови, Милош Kоњевић.

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close