Друштво

ODOBRENI UT USLOVI ZA TURISTIČKO NASELJE „MONTE ROSE“

Ministarstvo održivog razvoja i turizma odobrilo je UT uslove za izradu dokumentacije za  izgradnju turističkog naselja „Monte Rose“, u zahvatu državne studije lokacije Rose-Dobreč. Podsjetićemo, Vlada Crne Gore i crnogorsko-britanski konzorcijum koji čine podgorički „Nord star“ i britanski „Invest kapitel“ potpisali su ugovor 2009. a on je  stupio  na snagu  u avgustu 2013. godine. Riječ je o ugovoru o dugoročnom zakupu državnog zemljišta na poluostrvu Luštica.

Na 90 godina je zakupljeno  520 hiljada kvadrata, za gradnju turističkog kompleksa visoke kategorije, uz minimalni iznos investicije od 210 miliona eura. Turistički kompleks, kako je tada najavljeno imaće hotel visoke kategorije i 29 luksuznih vila sa pratećim ugostiteljskim i trgovinskim sadržajima, ukupno oko 70 hiljada kvadrata korisne površine. Predviđeno je da se u prvu fazu projekta uloži 140 miliona eura.

Predugovor između Opštine Herceg Novi i „Nord stara“ potpisan je u januaru 2012. godine,  a potom je  na zahtjev investitora počela  izrada izmjena i dopuna Državne studije lokacije „Sektor 32“ za turistički kompleks   „Monte Rose“.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close