ДруштвоИздвојеноПолитика

OIK OBJAVIO PRELIMINARNE REZULTATE JUČERAŠNJIH IZBORA U HERCEG NOVOM

Opštinska izborna komisija objavila je preliminarne rezultate lokalnih izbora koji su juče održani u Herceg Novom.

Od ukupno upisanih 24.927 birača glasalo je 16. 297 na biračkim mjestima, dok je putem pisma pravo glasa iskoristilo 408 građana. Nevažećih glasačkih listića je bilo 330.  Kvalifikaciona kvota za izbor odbornika u SO Herceg Novi iznosila je 491 glas.

Najviše glasova, 5. 134 osvojila je lista „Herceg Novi sigurnim korakom za Crnu Goru – DPS Milo Đukanović“  ili 12 mandata. Za izbornu  listu „Aleksa Bečić- Demokrate- Pobjede a ne podjele“ glasalo je 3.967 Novljana čime su ostvarili devet mandata. „Demokratski front- Novi ili on“ osvojio je 1.759 glasova ili četiri mandata, „Novska lista“  1.274, odnosno tri mandata, „SNP-mr Danijela Đurović- Ustani i pobijedi samo za Novi“ 894 glasa ili dva mandata. Grupa birača „Izbor, Novi da“  osvojila je 813 glasova ili jedan mandat, „Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Herceg Novi“  759 glasova ili jedan mandat. Za koaliciju „SDP-URA –vazda“  je glasalo 673 građana čime su takođe dobili jedan mandat kao i „Građanska lista za Herceg Novi – Mišo Škobalj“ koja je dobila podršku 603 birača.

Cenzus nisu prešli Bokeljski demokratski savez, sa osvojenih 122 glasa, Crnogorska koju je podržalo 187 građana Novog i izborna lista „Demos –Pravo na budućnost za Herceg Novi“ koja je osvojila 191 glas.

Konačni rezultati, ukoliko ne bude prigovora, biće objavljeni u četvrtak, 11. maja.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close