ДруштвоИздвојено

OLIVERA DOKLESTIĆ I ZORICA DRAKULIĆ VIDAKOVIĆ – NAGRADE RADUJU ALI I OBAVEZUJU

Dobitnice Oktobarske nagrade mr Oliveru Doklestić i Zoricu Drakulić Vidaković zatekli smo u obavljanju redovnih aktivnosti, na poslu jer, kako su obje istakle u razgovoru za Radio Herceg Novi, priznanju se raduju ali ih i podstiče na još veću predanost u radu.

Olivera Doklestić priča da je na veoma neobičan način saznala da je dobitnica Oktobarske nagrade, na sinoćnjoj promociji svoje knjige prilikom najave voditeljke programa.

-Lijepo i veliko priznanje, iskreno rečeno nisam o njemu razmišljala. Zatečena sam bila i sinoć na promociji, a i sada se slično osjećam. Stižu čestitke, a ja zapravo ne znam da se nosim sa tim stvarima. Obaveze su tu što u Vodovodu što u nekim stvarima. Nemam puno prostora za radovanje, a možda je i bolje tako, prevelika radost katkad čovjeka može odvesti u neke druge tokove koji mu možda uvijek i ne prijaju. Zahvaljujem se na povjerenju i podršci i ono što znam sa sigurnošću je da neću prestati da radim na poljima na kojima sam i do sada radila od književnosti, pa zaštite životne sredine što je možda i doprinjelo da dobijem ovu nagradu. Ne osjećam se ništa drugačije, možda još nisam svjesna svega, bilo je dosta lijepih dešavanja u poslednje vrijeme, ali puno je obaveza na poslu i treba malo vremena da postanem svjesna, kazala je Doklestić.

Doklestić je čestitala i drugoj dobitnici ovog najznačajnijeg opštinskog priznanja.

-Izuzetno mi je drago što je Oktobarsku nagradu dobila i naša humanitarka Zorica Drakulić Vidaković, jedna plemenita i humana osoba koja svima u nevolji pokušava pomoći. Bila je kandidovana i prošle godine i od mene zaista sve čestitke i puna podrška, kazala je Doklestić.

Nakon dugogodišnjeg humanitarnog i predanog rada, iskrene podrške i saosjećanja sa onima kojima je pomoć bila preko potrebna, Oktobarskom nagradom nagrađena je Zorica Drakulić Vidaković.

-Zahvalna sam svim ljudima koji su me kandidovali i podržali i Opštini Herceg Novi koja je uvidjela moj rad, humanitarni kojim se volonterski, bez ikakvog interesa bavim 30 godina. Izuzetno sam srećna, mnogo mi je drago što sam dobila nagradu jer je to potvrda da je grad prepoznao moj dugogodišnji rad. Baviti se humanitarnim poslom nije lako, uđem srcem u svaku porodicu i kad vidim da teško žive, suosjećam sa njima i gledam svim silama da im se pomogne, naročito kada vidim da su djeca gladna, da nemaju šta da jedu, da obuku, da su prazni frižideri. Odmah pokrećem i nalazim način da im se pomogne, prvo je moja donacija koliko god da imam tada kod sebe, kupim makar paket mlijeka i keksa i onda krećem dalje, kazala je Drakulić-Vidaković.

Kako je istakla nagrada  raduje ali i obavezuje da se rad još bolje nastavi.

Trenutno smo posvećeni sređivanju dokumentacije za otvaranje Volonterskog centra u Herceg Novom a najvjerovatnije ćemo pisati projekat za otvaranje narodne kuhinje jer mnogo je ljudi ovdje gladno, preko 200. Svakodnevno me pitaju da im se obezbjede donacije u najosnovnijim namirnicama kao što su hleb i mlijeko. Narodna kuhinja namjenjena je lokalnom nivou, dakle ljudima u našem gradu, kazala je Drakulić-Vidaković.

Povelju Herceg Novog dobila je glumica Tanja Bošković.

Oktobarske nagrade i Povelja biće uručene na svečanoj sjednici povodom Dana grada u nedelju 28. oktobra.

Čestitamo!

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close