ДруштвоИздвојено

ONI JESU PONOS HERCEG NOVOG!

„Znati, misliti, sanjati. To je sve!“ riječi su velikog Viktora Igoa kojima je danas najbolje novske učenike pozdravila Ana Zambelić Pištalo, sekretarka za kulturu i obrazovanje na svečanoj dodjeli opštinskih diploma i nagrada, održanoj u foajeu Dvorane Park.

Čak 58 je nosioca diplome „Luča“ i 28 učenika koji su u naš grad donijeli nagrade sa državnih i međunarodnih takmičenja. Svi oni su ponos Herceg Novog i najbolji pokazatelj da je znanje bitno i jedino što im niko nikada ne može oduzeti, istakla je Ana Zambelić Pištalo.

-Mogli bismo reći da se cijela kultura ogleda u načinu učenja, ne samo šta već i kako se uči tokom cijelog života. Živimo u smutnim vremenima kada su mnoge vrijednosti urušene. Ipak, neka vas to ne plaši! Budite istrajni, stremite svojim ciljevima, učite i osvajajte nove svijetove, no ne zaboravite da pored formalnog obrazovanja radite na sebi, da budete ličnosti! Jedino izgrađena ličnost je slobodna i može da preispituje stvarnost i svijet oko sebe.

Ona je posebnu zahvalnost uputila učiteljima, nastavnicima i profesorima što su ovoj djeci dali najbolji dio sebe, a poziv prosvjetnog radnika je misija i njihova odgovornost je velika.

-U vremenu kada je profesija prosvjetnog radnika nedovoljno vrednovana, kada često niste dovoljno materijalno motivisani, uspjesi i rezultati vaših učenika su potvrda istrajnosti u radu. Zanimanje prosvjetnog radnika je misija i vaša odgovornost je velika, vi ste ti koji su značajnim dijelom oblikovali ove mlade ljude.

Čestitala je i roditeljima jer su uspjeli da djeci ukažu na prave vrijednosti i značaj ulaganja u obrazovanje.

-U ime Opštine Herceg Novi hvala vam što stvarate uspješne mlade ljude koji će sutra upravljati ovim gradom. Na nama je obaveza da od Herceg Novog napravimo grad dostojan svakog njegovog žitelja, kazala je Zambelić Pištalo.

U generaciji SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ su 32 učenika, nosioca prestižne diplome „Luča“, 10 njih je sa odličnim uspjehom iz svih nastavnih predmeta tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja, a 22 je postiglo ukupan odličan uspjeh tokom cjelokupnog dosadašnjeg obrazovanja. U OŠ „Dašo Pavičić“ je 14 učenika koji su okićeni „Lučom“, a po četiri učenika ovo najveće priznanje u obrazovanju zavrijedilo je u osnovnim školama „Orjenski bataljon“, „Ilija Kišić“ i „Milan Vuković“.

Lijepa ideja koja je ispraćena burnim aplauzom je da zajednička fotografija nagrađenih učenika krasi jedan od bilborda u našem gradu jer oni jesu ponos Herceg Novog!

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close