Политика

OO DEMOKRATE HN: JEFTIN POKUŠAJ DPS DA STEKNE POLITIČKE POENE NA NEVOLJI GRAĐANA

Na današnje saopštenje OO DPS reagovali su iz OO Demokrate Herceg Novi:

Dok su čak i građani Herceg Novog, koji su direktno i najviše pogođeni nevremenom, i sveukupna javnost pokazali razumijevanje, strpljenje, i pohvalili rad gradskih službi za požrtvovanost i predanost, u DPS-u su odlučili da iskoriste i ispolitizuju situaciju sa vremenskom nepogodom, kakva se odavno ne pamti na hercegnovskoj rivijeri.

Nastup DPS-a, kojim se rukovodstvo Opštine i gradskih službi optužuje da nisu zaštitili građane niti djelovali preventivno, krajnje je demagoški i bez utemeljena. Ovo iz razloga što je nevrijeme, koje je u novembru zadesilo Herceg Novi kada je palo približno 250 litara kiše po metru kvadratnom, paralisalo i Tivat, Kotor i Budvu. Jasno je da je u pitanju elementarna nepogoda širih razmjera, što je za posljedicu imalo nemogućnost kanala da prime ovoliku količinu vode. Sinhronizovanom akcijom svih gradskih službi, a čiji su pripadnici pokazali znanje, spremnost i spretnost sprečena je opasnost po ljudske živote. Dakle, tvrdnja da su službe nekompetentne i nepripremljene za ovu nepogodu, krajnje je zlonamjerna i nije ništa drugo do jeftin pokušaj da se stekne poneki politički poen-saopštili su iz novskog odbora Demokrata.

Navode da je i  ranije bilo nevremena, “ali se još nije desilo da neko zatraži zasjedanje vanredne skupštine kako bi skupio poneki jeftini poen, a sve pod plaštom brige za građane”

-. Zato, poručujemo elementarnoj nepogodi, zvanoj DPS, da umjesto svojevrsnog politikanstva, objasni građanima Herceg Novog, zašto DPS opet nije pomogao. Zašto Vlada, ni drugi put za samo pola godine, ne odgovara na dopise lokalne uprave? Zašto se Vlada nije sjetila da pošalje bilo kakvu pomoć građanima Herceg Novog, kako u junu, tako i sad u novembru? Zašto je izostala adekvatna i pravovremena reakcija Crnagoraput, Direkcije za saobraćaj i drugih nadležnih državnih institucija? Dakle, zašto Vlada Crne Gore uporno odbija da pomogne poplavljenom stanovništvu Herceg Novog i preuzme u punom kapacitetu sanaciju klizišta, što joj i jeste u nadležnosti, a područje hercegnovske opštine je baš tome i sklono?

Podsjećaju , da je Opština Herceg Novi za sanaciju posljedica nevremena, koje je u junu pogodilu opštinu, i pomoć građanima, čija je imovina oštećena u nevremenu, potrošila 50.000 eura iz budžetske rezerve namjenje za vanredne okolnosti.

Uprkos tome što je stalna budžetska rezerva potrošena, Opština će svakako nastojati da pomogne svima koji su pretrpjeli štetu u novembarskom nevremenu koje je zadesilo Herceg Novi. Komunalna policija reagovala je na svaki upućeni zahtjev građana, notirala i identifikovala štetu, a formirana je i komisija koja će na osnovu zapisnika, procjeniti finansijsku štetu, odnosno pomoć koja će biti dodijeljena-navedeno je u reagovanju Demokrata.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close