Политика

ОО ДПС ХН: ЛОКАЛНА УПРАВА РАДИ У КОРИСТ ШТЕТЕ ГРАДА И ГРАЂАНА ХЕРЦЕГ НОВОГ

Локална власт у Херцег Новом покушава да побјегне од нагомиланих проблема у граду бавећи се измишљеним, и лажнобринући бригу о хулиганским испадима и малтретирању грађана Будве за које истраге надлежних државних институција показују да су били смишљени и контролисани из центара појединих политичких организација, наведено је у саопштењу ОО ДПС Херцег Нови.

Многи проблеми у нашем граду резултат су прије свега незнања и нерада локалне власти. Да би то прикрили, изузетно ријетко сазивају сједнице скупштине. А и када их  сазову дневни ред садржи велики број тачака које се усвајају експресно и без разговора. Постоје озбиљни проблеми развоја и битисања нашег града и  неопходно је одржавање чешћих сједница на којима се може водити отворена расправа и тражити заједничка рјешења. ДПС је такав однос конкретно показао приликом расправе о ПУПу Херцег Новог када смо дали подршку усвајању плана.

Клуб одборника ДПС је такође понудио стручну помоћ исвоје ресурсе у најбољем интересу града и грађана. Ми нисмо опозиција граду и грађанима, већ се одговорно односимо према проблемима од којих је већина настала управо преузимањем власти од стране садашње коалиције.

Извјештајем о раду Водовод и канализација локална власт је обзнанила намјеру да фирми Ћелтикћоглу исплати сва дуговања, без обзира што колектор није технички примљен, што завршене дионице не функционишу како треба и што ће отклањање недостатака и завршетак колектора пасти на терет овог  предузећа и скупо коштати грађане Херцег Новог. Ћелтикћоглу је добио што је хтио, Херцег Нови је добио што није хтио. По споразуму иза којег стоји локлана власт, Херцег Нови нема право да се позива нит на одштетне клаузуле, нити да наплати пенале на основу лоше урађеног посла.

Да би програм уређења за 2020. био усвојен претходно је било потребно усвојити Извјештај о стању уређења простора. То изричито налаже Закон. Све што се и радило, радило се на бази тренутних потреба, како је то одговарало коалиционим партнерима, а не на бази развојних потреба града и грађана. Све је то требало сакрити пред јавношћу. Одлуке о изградњи објеката од општег интереса, осим оних везаних за базне станице оператера, могу се градити и без понуђених одлука, јер су предвиђени планским документима. Нама је јасно да недостају средства за њихову градњу, као што нам је јасно и да странке на власти желе да се похвале пред изборе тако што ће грађанима пружити илузију да ће објекти бити изграђени.

Зато и не треба да чуди што је Новска општина међу најзадуженијим општинама у Црној Гори, што је рачун општине у честим блокадама, што је по висини зарада Херцег Нови у истом рангу са Андријевицом, Гусињем и Шавником.Све на штету града и грађана Херцег Новог. Таква је, на жалост, власт која води град.

КЛУБ ОДБОРНИКА ДПС ХЕРЦЕГ НОВИ

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close