Спорт

OPŠTINA ORGANIZOVALA PRIJEM ZA KARATISTU NEMANJU MIKULIĆA

U Opštini Herceg Novi organizovan je danas prijem za karatistu Nemanju Mikulića koji je osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 57 kg na Svjetskom prvenstvu u najuticajnijoj verziji svjetske karate federacije VKF u Santjagu.

Nemanja Mikulić je ponos Herceg Novog, ali i čitave Crne Gore- kazao je predsjednik opštine Stevan Katić i čestitao na uspjehu:

-Nadam se da ćeš i u narednom periodu raditi predano kao i do sada sa svojim trenerom i klubom koji svo ovo vrijeme unazad nekoliko godina ulažu velike napore kako bi karate u Crnoj Gori I Herceg Novom bio iz godine u godinu na većem nivou. Trud čitavog tima je doprionio da dođete do fantastičnog rezultata koji ti je odskočna daska za ubuduće jer ja tebe vidim za nekoliko godina kao novog olimpijskog šampiona koji dolazi iz našeg grada. Ovdje je uvjek primarni sport bio vaterpolo , sad mi je zaista drago što imamo i borilačke sportove kao okosnicu budućeg razvoja sporta. Dobar si primjer i uzor tvojoj generaciji  kazao je predsjednik Katić.

Nemanja Mikulić uz zahvalnost na prijemu, istakao je da je svjetsko prvenstvo bio veliki izazov

-Mnogo sam truda uložio, cijelo ljeto sam trenirao, čak tri puta dnevno. Želio bih svim saradnicima da se zahvalim, prvo treneru, drugarima iz kluba Nanadu Đuričiću, Ivanu Damjanoviću I Lazaru Gardaševiću. Ovo je za mene veliki podsticaj koji će mi dati volju I snagu da nastavim dalje. Očekuju nas Evropsko I Balksnsko prvenstvo, kazao je Mikulić.

U znak priznanja za postignute rezultate u Čileu pored uobičajene plakete za vrhunske rezultate  Mikulić je dobio novčanu nagradu od 500 eura.

Prijemu u Opštini prisustvovali su i sekretar sekretarijata za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić i Nemanjin trener Slađan Mikulić. Juče Bojana Boškovića juniorskog prvaka svijeta I Nemanju Mikulića primio je predsjednik Olimpijskog komiteta Crne Gore Dušan Simonović

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close