Друштво

OŠ “MILAN VUKOVIĆ” OTVARA VRATA OD 19. SEPTEMBRA

Nastavna godina u Osnovnoj školi “Milan Vuković” počinje u ponedeljak 19. septembra u matičnoj zgradi na Savini. Iz uprave škole danas su nam uputili raspored po smjenama koji će važiti tokom cijele godine.
Prijem đaka prvaka biće upriličen u ponedeljak u 9 sati u matičnoj školi. Za 100 mališana koji prvi će prvi put da sjednu u školske klupe nastava će ostalim danima biti organizovana u 8 sati.
U prvoj smjeni, od 7:30 biće učenici 6., 7., 8. i 9. razreda, dok će u popodnevnoj smjeni biti đaci 4. i 5. razreda. Za njih nastava počinje u 13 časova.
Djeca koja pohađaju 2. i 3. razred u školu treba da dođu u 8 sati, obavještavaju iz uprave škole.
Podsjećamo, odluku da nastavna godina može početi u zgradi na Savini sinoć je menadžmentu i Savjetu roditelja saopštio ministar prosvjete Predrag Bošković.  Kako je rekao, odluka je donijeta na osnovu posljednjih istraživanja stabilnosti terena i objekta čiji nalaz je pokazao da je škola stabilna i bezbjedna. Već naredne sedmice počeće i sanacija  sanatiranih čvorova koji su u lošem stanju, krova i svečane sale, a kako je ministar obrazložio, radovi će trajati do kraja godine.  

Predsjednik Savjeta roditelja Aleksandar Rabrenović kazao je danas za naš Radio da su svi zahtjevi koje su predstavnici roditelja uputili i ispunjeni.

– Održali smo dva sastanka sa potpredsjednikom Vlade Petrom Ivanovićem i ministrom Predragom Boškovićem i prenosim da su svi zahtevi koje smo im kao roditelji uputili ispunjeni. Dobili smo uslove da možemo početi sa školskom godinom koja startuje definitivno 19. septembra, a obećano je da će budžetom biti opredjeljena sredstva za rekonstrukciju naše škole. Zahvaljujem se nadležnom Ministarstvu i Vladi Crne Gore koji su  pomogli u rješavanju aktuelne problematike- rekao je Rabrenović.

On je podsjetio da su predstavnici svih razreda bili prisutni na sastancima Savjeta i maksimalno učestvovali i zalagali se oko svih pitanja koja su bila važna za dalji nastavak aktivnosti u školi i rješavanja dilema.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close