Друштво

OŠ „ORJENSKI BATALJON“ – UČENICI SEDMOG RAZREDA STIGLI NA IVANOVA KORITA

Učenici sedmog razreda OŠ „Orjenski bataljon“ stigli su na Ivanova korita gdje će boraviti naredna tri dana u sklopu programa „Čas istorije u prestonici – Cetinje jedna priča“.

U grupi je 45 učenika u pratnji razrednih starješina, za koje će do nedelje biti organizovan obilazak kulturno-istorijskih spomenika i priča o znamenitostima značajnim za našu istoriju, kazala je direktorica škole Jarmila Radović.

-Učenici će danas prošetati do izvora, posjetiti Informativni centar NP „Lovćen“, obići spomenik dinastije Petrović – Njegoš. Nakon ručka za njih je organizovana edukativna šetnja do katuna Dolovi, a potom će čuti priču o dinastiji Petrović – Njegoš. Drugog dana prije podne će boraviti na Cetinju i obići Cetinjski manastir, crkvu na Ćipuru, Dvor kralja Nikole, Biljardu i Muzej novca. Ostatak vremena je predviđen za šetnju i upoznavanje sa istorijskim jezgrom grada i kulturno-istorijskim znamenitostima: Vlaška crkva, spomenik Lovćenska vila, Ministarstvo kulture Crne Gore, zgrade bivših poslanstava, Galerija umjetnosti Dado Đurić, Kraljevsko pozorište Zetski dom, Predsjednička rezidencija…. Poslednjeg dana programa, pred povratak kući, predviđen je boravak u Rijeci Crnojevića, posjeta ostacima Crnojevića štamparije na Obodu i kroz šetnju upoznavanje sa biljnim i životinjskim svijetom Skadarskog jezera. Učenici će imati i zabavni kao i sportsko-rekreativni program ali i kviz „Upoznaj prestonicu“ u organizaciji animatora, kazala je Radović.

Program obuhvata djecu sedmog razreda u svim školama Crne Gore i projekat je Ministarstva prosvjete koje pruža finansijsku podršku.

 

Foto: ošorjenskibataljon/wikipedia

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close