ДруштвоИздвојено

OŠ “ORJENSKI BATALJON” – ZAVRŠENA SANACIJA KROVA, SLIJEDI ZAMJENA PARKETA I BRAVARIJE

Zamjena i rekonstrukcija kosog dijela krova nad fiskulturnom i kino salom u OŠ „Orjenski bataljon“ je završena. Još uvijek nije moguće da ove prostorije budu privedene namjeni i da se obavi tehnički prijem radova dok se ne zamjeni eloksirana bravarija i parket, a lijepa vijest je da su dobili podršku iz Ministarstva sporta.

Sanacija kosog krova odrađena je u planiranom roku uz potvrdu Nadzornog organa da su radovi kvalitetno završeni. Sala za fizičko vaspitanje je okrečena, a u narednom periodu biće i kino sala, kazala je direktorica škole Jarmila Radović.

-Mislili smo da će biti potrebna parcijalna zamjena parketa, međutim on je potpuno uništen. Pozvali smo stručne ljude, obratili se direktno ministru sporta Nikoli Janoviću i ministarstvo je uputilo komisiju koja je napravila procjenu, predmjer i predračun i vidjeli da se zaista mora zamjeniti postojeći parket, novim ili specijalnom savremenom sportskom podlogom. To ćemo znati u narednom periodu, a zasigurno očekujemo da će Ministarstvo sporta iznaći rješenje da se zamjena obavi. Oni će nam takođe dostaviti i sportske rekvizite potrebne za još kvalitetnije izvođenje nastave fizičkog vaspitanja. Očekuje nas kompletna zamjena eloksirane bravarije u fiskulturnoj sali, a u narednoj fazi i u holu škole, kazala je Radović.

Ministarstva sporta i prosvjete potpisali su prije par mjeseci memorandum o saradnju u cilju pružanja pomoći školama kako bi učenici imali bolje uslove za rad.

Podsjećamo, za sanaciju krova Ministarstvo prosvjete je opredjelilo je 65 000 eura, izvođač radova bila je kompanija „Hidrograđevinar“ iz Podgorice, a nadzorni organ „Arhitektonika“.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close