ДруштвоИздвојено

OSMJEH ŠTIĆENIKA DJEČIJEG DOMA “MLADOST” UZ 110 TORTI

U organizaciji NVO  „Omladinski centar Herceg Novi“ danas je održana 16. po redu  „Torta za osmjeh“,  a u Dječji dom “Mladost” u Bijeloj, zahvaljujući brojnim pojedincima, kolektivima, organizacijama, ustanovama, stiglo je 110 torti iz cijele Crne Gore i iz regiona.

Manifestacija koja je na začetku, prije 16 godina okupila samo Novljane, postala je mala riznica pažnje i ljubavi prema djeci, koja je  povezala ruke prijatelja iz mnogih gradova i država.

Torta je ove godine stigla i od predsjednika države Mila Đukanovića, kao i iz kabineta premijera Duška Markovića, dok je u ime Ministarstva rada i socijalnog staranja tortu lično donio Goran Kuševija,  generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječiju zaštitu.

Direktor Dječijeg doma “Mladost” Vladimir Delić zahvalio je svima koji su  i ove godine slatkim i ukusno dekorisanim tortama uljepšali štićenicima ovaj dan.

Predsjednik NVO “Omladinski centar Herceg Novi” Milijan Mijović kazao je da će ovogodišnja manifestacija biti rekordna po broju torti koje su stigle u Dom. Podsjeća da je u proteklih 15 godina u okviru manifestacije koja se organizuje početkom marta za mališane pripremljeno oko 1.200 torti.

-U prosjeku je bilo između 80 i 100 torti poslednjih desetak godina, a rekord smo imali prije nekoliko godina kada je u Bijelu stiglo 106 torti. Ove godine je oboren rekord u broju torti – kazao je Mijović.

Ističe da je veoma bitno da što više ljudi učestvuje, što više naših sugrađana i građana Crne Gore kako bi zajedno izmamili što više dječijih osmjeha.

-Već 11 godina na ovu manifestaciju dolaze naši prijatelji iz Sv. Nikole iz Makedonije i njima nije teško da pređu toliki put da bi obradovali djecu iz Doma.  Imamo torte od brojnih pojedinaca, nevladinih organizacija, ustanova, institucija iz Herceg Novog, Boke i cijele Crne Gore i svima se zahvaljujemo što su prihvatili ovu manifestaciju i što u njoj učestvuju- kazao je Mijović i poručio da uz štićenike Doma treba biti  svih 365 dana u godini.

Od samog početka manifestaciju je podržala opština Herceg Novi a sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo ističe da imaju kvalitetnu saradnju sa upravom  Dječijeg doma.

– Mi  tradicionalno učestvujemo na ovoj manifestaciji i nadam se da će naša torta uveseliti mališane.  Lokalna samouprava je usmjerena ka djeci ovoga grada. Mi smo izmjenama odluke o đačkom prevozu omogućili da djeca iz Doma dobiju besplatan prevoz na teritoriji opštine, a izmjenama odluke o stipendiranju štićenici Doma koji studiraju imaju pravo na stipendije nezavisno od toga kakav  prosjek imaju. Naša želja je da ih motivišemo i da ih što više uključimo u društveni život grada -kazala je Zambelić –Pištalo.

Lijepoj i veseloj atmosferi danas u Domu doprinio je i ansambl “Stari kapetan”, koji takođe tradicionalno učestvuje u manifestaciji.

Tags

Повезане Вијести

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close