Спорт

OSMO KOLO LAZURE NOVSKE SKY MINI TRAIL LIGE – NOĆNA TRKA KROZ SAVINU

U subotu nas očekuje nova avantura u okvitu „LAZURE novske sky MINI trali lige“. Nakon sedam različitih trka, na različitim destinacijama na Orjenu i zaleđu Herceg Novog, ovoga puta organizatori nas vode u Savinsku dubravu.

-Iako je ovo već treća noćna trka koju organizujemo, uvijek je to izazov za sve trkače i rekreativce, kao i za nas organizatore, rekao je Saša Kulinović, direktor trke i dodaje,

– Start trke je kod zgrade Čistoće i u jednom kratkom dijelu trka ide trotoarom istočno prema Meljinama i nakon šezdesetak metara prelazi se put i ulazi u stepenište, koje vodi do kapije crkve Sv. Ane, gdje se na kratko skreće desno, do prve raskrsnice gdje se nastavlja putem prema crkvi Sv.Save. Po dolasku do crkve, nastavlja se pravo, užom stazom, lijevo od kapije crkve gdje slijedi kratak spust do Guvna, gdje će biti i jedina kontrolna tačka KT1.Na Guvnu se naglo skreće lijevo i paralelno sa dolaznom stazom slijedi povratak lijepom šumskom stazom oko 1,1 km, kada nailazimo na raskrsnicu ispod crkve Sv. Ane gdje se skreće desno. Tada dolazimo do stepenica kojima ste se na početku popeli i povratak kod zgrade preduzeća “Čistoća” gdje je cilj, kazao je Kulinović i naglašava.

-Molimo sve takmičare da u prvom i poslijednjem dijelu staze idu putem kuda se odvija saobraćaj, da posebno obrate pažnju na bezbjednost, zaključuje Kulinović.

Start trke je u 20 časova, a okupljanje je planirano u 19 kod zgrade Čistoće d.o.o. Herceg Novi, gdje će svi prijavljeni moći da preuzmu startni broj. Dužina staze je 3 km, 100 D+ (ukupnog uspona).Markacije će biti fluorescentne, što će trku učiniti nesvakidašnjom a i sigurnom za sve trkače da se nalaze na pravom putu. Svi trkači moraju da imaju čeonu, ili običnu ručnu lampu. Na STARTU – CILJU će biti organizovana okrepa za sve trkače u vidu vode, cedevite, čokoladica i voća.

Trkači učestvuju isključivo na sopstvenu odgovornost. Startnina je 5,00 eura. PRIJAVE su do 02.marta do 19 časova na sledećem linku: https://goo.gl/forms/VU231RgzHcxMzZsO2

Trka se boduje za LAZURE novsku sky MINI trail ligu uspostavljenim sistemom bodovanja: Svaka trka nosi slijedeći broj bodova počevši od prvog mjesta: 100, 88, 78, 72, 68, 66 i dalje svako mjesto po dva boda manje sve do tridesetog mjesta, gdje svako dalje mjesto nosi po 1 bod manje. Od 10 trka lige zbir svih bodova sabira se za konačan poredak.

Organizatori lige su NVO Orjen Outdoor i AK Niskogorci, podrška nije izostala od strane Lazure Marina & Hotel i Agencije za zaštitu i razvoj Orjena i prijatelji trke Suplement store Montenegro.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close