Друштво

OSNOVCI IZ ŠKOLE “DAŠO PAVIČIĆ” U SKUPŠTINI CRNE GORE

U posjeti Skupštini Crne Gore danas su bili učenici trećeg razreda Osnovne škole “Dašo Pavičić”. Šta bi oni uradili kao predstavnici naroda biće samo jedna od tema o kojoj će razgovarati sa predstavnicima Skupštine. Riječ je o 25 učenika, jednom odjeljenju, koji će imati priliku da steknu nova znanja o parlamentarizmu, kazao je direktor škole Nikola Stojanović:

-Praksa Skupštine Crne Gore je da se sprovode demokratske radionice sa ciljem da  kako  djeci približe rad Skupštine i parlamentarizam. Prevoz obezbjedi  Skupština Crne Gore, a naši nastavnici pripreme djecu o čemu će razgovarati. Djecu dočekaju predsjednik Skupštine, Sekretar i predstavnici poslanika, potom razgledaju salu  i razgovaraju sa skupštinskom službom. Na kraju obavezno bilježe učenička pitanja i ideje kako bi oni riješavali neka pitanja, objašnjava Stojanović.

Parlamentarizam se poštuje i u školi kroz đački parlamenti koji je u topljanskoj školi podjeljen na: mali – učenici do 5. razreda i veliki u kojem su đaci od 5. do 9. razreda.

-Podjela ne postoji na male i veliki kada su prava djeteta u pitanju i tada su svi ravnopravni, zaključuje Stojanović.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close