ИздвојеноСпорт

ЈОВАНА САВКОВИЋ – КОШАРКАШКИ БИСЕР ЧИЈЕ ВРИЈЕМЕ ТЕК ДОЛАЗИ

Новљанка Јована Савковић, чланица ЖКК Приморје, дефинитивно је највећи потенцијал у свом годишту не само у Црној Гори, већ и у региону. Млада кошаркашица другу годину за редом добила је признање за MVP играчицу WABA лиге до 15 година.

Јована Савковић (173 cm, 2005. годиште) на тај начин ушла је у историју регионалног такмичења као прва играчица у такмичењу до 15 година са два узастопна наслова најкорисније играчице регуларног дијела сезоне. Новљанка је минуле сезоне била MVP лиге у дресу Приморја из Херцег Новог са просјечном валоризацијом 28.1, да би у тек завршеној сезони (2019/2020) као играчица Будућност Bemaxa имала индекс валоризације 30.1.

Савковић већ годинама наступа у свим узрасним категоријама за Приморје, али с обзиром на то да клуб из Херцег Новог ове сезоне наступа у WABA лиги са тимом.до 17 година, пријављена је као позајмљени играч подгоричком клубу у категорији до 15 година.

Јована Савковић је одиграла свих осам утакмица и са просјеком 25.3 поена (шут за два 49 одсто, за три 37 одсто, слободна бацања 60 одсто) је други стријелац регуларног дијела сезоне, најбољи асистент (6.9), пети скакач (11.5), шести блокер (3.3) и осма по украденим лоптама (3.3).

Интересантно је да је Савковић истовремено играчица са сјајном статистиком и у WABA  лиги до 17 година Савковић је са 239 поена први стријелац такмичења у овој конкуренцији (19,92 просјек), а има и убједљиво највише асистенција чак 78 (6,50 по мечу).

Јасно је да је млада Новљанка кошаркашки бисер чије вријеме тек долази!

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close