Друштво

Parking servis na usluzi građanima

Poslovanje hercegnovskog Parking servisa d.o.o.  ocijenjeno je u prošlogodišnjoj Anketi turista visokim ocjenama,  zahvaljujući između ostalog i činjenici da je prvih pola sata parkiranja besplatno.

-Tridesetak minuta koliko ne morate plaćati parking dovoljno je da se dosta toga uradi, a naišlo je  na pozitivan odjek u javnosti, među našim sugrađanima ali i turistima koji su ocijenili da je sistem parkiranja u gradu dobro organizovan – kazao je v.d. direktora ovog preduzeća Batrić – Bato Kontić.

Parking servis raspolaže sa 800 parking mjesta, za 100 manje nego što je bilo u prethodnom periodu.

-Ostali smo bez određenog broja parking mjesta, uslijed demontiranja fast park garaže preko puta autobuske stanice u Herceg Novom, a sve u cilju boljeg funkcionisanja saobraćaja. Opšta parking mjesta iscrtali smo horizontalno u pravcu kretanja saobraćaja u Njegoševoj ulici, kod Galeba u Igalu smo ukinuli nekoliko parking prostora zbog bezbijednosti prolaznika, a na zahtjev stanovnika vratili smo parking prostor  za  tri zgrade u Ulici Orjenskog bataljona. Tokom sezonskih mjeseci nije bilo značajnijih gužvi kao ranijih godina i to je rezultiralo dobrim komentarima gostiju -naveo je Kontić, napominjući da su cijene parkiranja po satu znatno jeftinije nego u gradovima u okruženju kao i da se ne naplaćuje u noćnim satima od 21 do 7 h.

Zbog navedenih ustupaka i smanjenog broja parking mjesta prošla poslovna godina je završena negativnim saldom od 12.000 eura koji je ipak  znatno manji od projektovanog. S druge strane  nisu naplaćena potraživanja od građana u iznosu od 70.000 eura, a oproštene su kazne svima koji su imali dugovanja do jula prošle godine.

– Ukupan prihod u protekloj godini je bio 324.286 a rashod 336. 349 eura. Bilans bi bio bolji da smo realizovali naplatu potraživanja od stranih državljana a taj proces je u toku-kazao je Kontić.

Planiraju da iscrtaju još neke ulice, koje do sada nisu nisu podlijegale režimu naplate,  kao što je Ulica Stijepa Šarenca od apartmanskog naselja do Prve Bokeške brigade, a tokom sezone će naplaćivati i prostor ispod Titove vile u Igalu, koji je u zimskom periodu  izuzet  od naplate.

Do kraja maja na snazi je zimski režim naplate pa su cijene u „crvenoj“ zoni 60 centi po satu, a u „žutoj“ 40.  Od 1. juna sat parkiranja biće uvećan za 20 centi u „crvenoj“ , za 10 u „žutoj“ zoni.

U Parking servisu će nastojati da i dalje budu prvenstveno servis građanima  i gostima a nadaju se da će drugim aktivnostima nadomjestiti disbalans i ostvariti rentabilno poslovanje. Ova firma ima 30 stalno zaposlenih i još tri radnika koje angažuju tokom sezone.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close