Друштво

ПЕНЗИОНЕРИ МУ ХЕРЦЕГ НОВИ: ВЛАСТ НЕМА ОСЈЕЋАЈА ЗА БИОЛОШКЕ СТАРЦЕ

Потребно је створити стратегију како рјешавати проблеме који су актуелни, један је од закључака данашње редовне годишње скупштине  Мјесног удружења пензионера Херцег Нови. Одзив је био врло мали с обзиром на то да је ово по броју, око 1700 чланова, највећа мјесна организација у општини.

Предсједник Удружења Велисав Мића Кнежевић као и остали учесници у раду скупштине расправљали су о животним питањима – станови, рад клубова, народне кухиње,  уређење клубова и просторија за рад, који су годинама нерјешив и проблеми али и са малом шансом да у будућности буде нешто урађено на том плану.

-Очито је да власт у овој земљи нема осјећај према нама, биолошким старцима. Нема ни одговора на писмене захтјеве који су упућени према Општини, више од 13 година  за покушај рјешавања стамбеног проблема пензионера. Истина и сами смо криви нема ни наших протесних демострација због свега што нам се дешава. Пензионери чине велико бирачко тијело и потребан нам је дио буџета од политичког колача, казао је Мића Кнежевић.

Да би рад Удружења пензионера био дјелотворнији, оно не смије да се  претвори у хуманитарну организацију, предложио је члан Ђорђије Радовић.

-Морамо све учинити да организационо искористимо наш потенцијал у сваком смислу. Потребно је створити стратегију како рјешавати проблеме који су актуелни. Вријеме је да се пробудимо и ми као функционери и сви чланови. Пустимо политику за  политичке партије и окренимо се животу. Пензионери треба да буду  чланови Социјалног савјета, рекао је Радовић.

Одговорио  му је  Алекса Ацо Радуловић, предсједник Општинског удружења пензионера, да предлози и идеје из базе конкретно Херцег Новог, не могу да прођу код Удружења пензионера Црне Горе.

-Што се тиче Савјета управо на наш предлог смјењен је мој презимењак  Радуловић који се дрзнуо да гласа против повећања пензија за минималац са 125 на 150. Те блокаде и неразумјевање су нам најтежи. Нама је потребна добра сарадња али ми је са Подгорицом немамо. Ми нијесмо аутомат за гласање. Већ годинама правимо социјалну карту али никако да то урадимо са надлежним министарством. Изгледа да смета што мислимо својом главом, рекао је Алекса Аца Радуловићи.

Тема састанка је била и расподјела хуманитарне помоћи, зимнице, организација одмора и рекреације за које је речено да су квалитетно  обављене.

Средства за рад овог Мјесног удружења су испод сваког минимума, казао је Кнежевић.

-Издвојено је  3 050 еура за 10 пензионера са најнижи примањима, Влада је уплатила 4 820 еура  а износ је подијељен  на 162 пензионера те је сваки од њих добио по 30 еура, казао је Велисав Мића Књежевић.

Комисија за одмор и рекреацију имала је доста тешкоћа да удовољи свим  захтјевим за одмор на  Жабљаку због малог броја одобрених мјеста овом  удружењу, објаснио је Кнежевић.

-Наши пензионери искористили су девет одобрених и још шест накнадно затражених мјеста у хотелу „Горске очи“. Успјешно је расподјељена и зимница.

На данашњем састанку Скупшина је изабрала нове чланове Управног одбора, а то су Миодраг Бацковић, Мирјана Рађеновић, Дајана Савић и Божана Кривокапић.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close