Спорт

PETA TRKA LAZURE NOVSKE SKY MINI LIGE – BJELOTINA MINI ULTRA TRAIL

Tek što se spustila zavjesa na spektakularno četvrto kolo,  stiže nam peta trka „Lazure novske sky MINI trail lige“. U organizaciji NVO „Orjen Outdoor“ i AK „Niskogorci“ a uz podršku „Lazure Marina & Hotel“ i Agencije za zaštitu i razvoj Orjena, narednog vikenda na redu je “ Bjelotina MINI ultra trail“.

Direktor trke Saša Kulinović poručuje, da su se kao organizatori potrudili da za sve učesnike obezbjede  određene nagrade.

-Za sve vjerne učesnike Lige, obezbijedili smo poklone u vidu boca za vodu, sa logom Lige. Peto kolo donosi nam trku „Bjelotina MINI ultra trail“, kao novi format odnosno MINI ULTRA trail. Trka će se održati u subotu 27.januara u 10 časova a prijave ćemo vršiti do 09.40 časova u zaseoku Lazarevići, na Mokrinama. Obzirom da je u pitanju mini ultra trail, ipak smo se opredjelili da trka bude podijeljena na dvije distance. Prvu, dužu od 19,50 km i 800 D+ (metara ukupnog uspona) koja će nositi 100% bodova po uspostavljenom bodovanju i kraću distancu od 8,00 km i 400 D+ (metara ukupnog uspona) koja će nositi 50% bodova po uspostavljenom sistemu bodovanju, kaže Kulinović i dodaje.

-Start trke je na Mokrinama,  iz zaseoka Lazarevići, gdje će biti i organizovano preuzimanje brojeva već od 09.00 časova. Brojeve nećemo davati iza 09.40 i zato molim sve učesnike da budu do tada na startu.  I kraća i duža staza idu istim putem od sela Lazarevići prema Sitnici, “Ali Begovom” cestom, odnosno makadamskim putem koji je takav cijelom dužinom staze, samo što se okret za dužu varijantu pravi nakon 9,75 km a za kraći varijantu nakon 4,00 km. Staza će biti označena zastavuicama i trakicama, poručuje Saša Kulinović.

Trka se boduje za novsku sky MINI trail ligu, uspostavljenim sistemom bodovanja.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close