Друштво

“PJESMOM DO ZVIJEZDA” VEČERAS  U DVORANI “PARK”

“Pjesmom do zvijezda” kulturno – zabavni projekat NVO “Zrak sunca” biće održan  večeras u 19 sati u Dvorani “Park”. Udruženje roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju , godinama, tradicionalno priprema raznovrstan sadržaj, pa i  za večeras najavljuju pjesmu i  igru djece iz vrtića “Naša radost”, učenika hercegnovskih osnovnih škola, đaka srednjoškolskog centra, KSC “Diano”, te kulturno umjetnička društva.

-Herceg Novi je grad kulture i  umjetnika, pa je potrebno da najmlađi daju svoj doprinos tome, jer tamo gdje su djeca,tu je radost,veselje i pjesma. rekla je gostujući u našem prijepodnevnom programu predsjednica NVO ” Zrak sunca” Ljiljana Krstić, napominjući da imaju  pozitivna iskustva   stečena minulih godina u organizaciji i osmišljavanju programa, koji je i ovog puta finansijski podržala Opština Herceg Novi.

U NVO “Zrak sunca” uvijek imaju brojne aktivnosti, pa će nakon večerašnjeg programa odmah preći na osmišljavanje obilježavanja 3. decembra Međunarodnog dana osoba sa ivaliditetom.

-U saradnji sa Institutom “dr. Simo Milosević” ,ta manifestacija se obilježava u restoranu prve faze Instituta, uz učešće klape Stari kapetan, koja svake godine uveseljava učesnike i goste iz Trebinja,Nikšića i Kotora,  ističe Krstić i naglašava da su u našem gradu, kao i u Crnoj Gori uopšte prisutne psihičke barijere kako kod porodica koje imaju osobu sa teškoćma u razvoju tako i kod građana koji , često sa čuđenjem gledaju na njih.

– Najteže su  i najgore ljudske barijere. Ma koliko se borimo u životu, ulažemo trud i rad, moramo shvatiti sopstvenu situaciju i naći način kako pobjediti sebe.Trebalo bi tu lepezu problema na neki način raširiti što više da bi naš problem izgledao što manji,  napominje predsjednica NVO “Zrak sunca” uz poruku : ljubav je jedini vazduh koji udišemo, a smijeh jedini jezik koji razumijemo.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close