Економија

ПК: ПОДРШКА МЈЕРАМА КОЈЕ ЈЕ ВЛАДА УСВОЈИЛА

“Пандемија изазвана вирусом корона је веома озбиљан здравствени изазов који се снажно одражава на глобалне, регионалне и националне економске токове, па Привредна комора поздравља доношење пакета мјера Владе за ублажавање посљедица по црногорску економију.

Правовремена реакција Владе, у складу са исказаним захтјевима пословне заједнице, омогућава очување супстанце националне економије у условима смањене привредне активности.

Увјерени смо да ће усвојене мјере, међу којима су одлагање отплате кредита, уплате пореза и доприноса на зараде, те нове, изузетно повољне кредитне линије Инвестиционо развојног фонда, знатно допринијети одржавању ликвидности , црногорских предузећа, наставку пословних активности, а тиме и стабилности радних мјеста њихових запослених.

Кризно вријеме ће, надамо се, брзо проћи, али, док траје, неопходно је досљедно одговорно ђеловање свих актера у друштву, како бисмо спријечили да пандемија уздрма темеље нашег свеукупног интензивног просперитета. Стога позивамо колеге привреднике да и даље солидарно дијеле огроман терет актуелног тренутка и не посежу за отпуштањем радника.

Апелујемо на трговце – немојте поклекнути пред изазовом раста тражње грађана за основним производима и не повећавајте њихове цијене.

Грађанима још једном упућујемо поруку, нема потребе за стварањем залиха, трговине су добро снабђевене и тако ће бити и убудуће.

Привредна комора ће пратити ефекте реализације Владиних мјера и, у комуникацији са својим чланицама, предлагати нове, уколико се укаже потреба.

Поштујући иницијативу и позив Владе Црне Горе, Управни одбор Привредне коморе Црне Горе је донио одлуку о донацији 25.000 еура Националном координацином тијелу за сузбијање посљедица корона вируса и позвао све привреднике да, у складу са могућностима, искажу друштвену одговорност у борби против посљедица пандемије.”

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close