Економија

ПКЦГ: СНАЖНА ПОДРШКА ПРИВРЕДЕ ОТВАРАЊУ ГРАНИЦА

Привредници ће снажно подржати Национално координационо тијело за заразне болести и Владу у одлуци да се што скорије отворе црногорске границе, саопштено је са сједнице Управног одбора Привредне коморе.

Пословни сектор поручује да би се на тај начин значајно помогао црногорски туризам у вријеме главне сезоне, али и све привредне дјелатности које су на њега ослоњење. Привредници су исказали спремност да подијеле одговорност са доносиоцима одлука по овом питању, како би се искористило велико интересовање иностраних гостију за боравак у нашој туристичкој дестинацији.

У вријеме епидемије болести , према оцјени Управног одбора Коморе, доносиоци одлука су дјеловали ефикасно и правовремено у циљу заштите здравља грађана и привреде, те да је сада вријеме да фокус буде на економији. Корона криза је показала неопходност орјентисања економије ка производним дјелатностима, чиме би се умањила увозна зависност. Приоритет треба да добију развој пољопривреде и прерађивачке индустрије, енергетика, циркуларна економија и дигитална трансформација, уз наставак инвестиционих пројеката у туризму. Поред јачања домаће производње, привредници сматрају неопходним да се умањи увозна зависност од појединих тржишта и да треба озбиљно размишљати о формирању државних робних резерви.-

Управни одбор је захвалио пословном сектору на солидарности, вриједним донацијама упућеним здравственом систему и ефикасном раду који је допринио уредној снабдјевености тржишта у изазовним временима.

На сједници је инициран састанак привредника са представницима Државе, гдје би се размотрили изазови са којима се суочава реални сектор.

Сједницу је водио предсједник Привредне коморе Црне Горе Властимир Голубовић, а у раду су поред привредника учествовали предсједник Скупштине Војо Бановић, потпредсједници ове асоцијације Љиљана Филиповић, Иван Савељић и Данило Гвозедновић, и генерални секретар Павле Д. Радовановић.

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close