Туризам

PLAVA ZASTAVICA NA 29 KUPALIŠTA -15 GODINA VIJORI SE NA PLAŽI DOBREČ

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić uručio je na današnjoj svečanosti u Bečićima  29 Plavih zastavica za kupališta na crnogorskom primorju i jednu Marini Bar. Sertifikat je dobila plaža “Dobreč” koja 15 godina uzastopno ima to značajno eko priznanje. Prva Plava zastavica u ovoj godini zavijorila se na bečićkoj plaži “Dolćevita”.

Od strane Međunarodnog žirija za 2019. godinu odobrene su još dvije Plave zastavice za kupališta, koje će korisnicima biti uručene po zaključenju ugovora sa JP Morsko dobro. U pilot fazi za 2019. godinu je 14 kupališta.

Program Plava zastavica se u Crnoj Gori realizuje od 2003. godine, kada je NVO “EKOM” postala pridruženi član Fondacije za ekološku edukaciju i time stekla pravo da bude Nacionalni operater za Crnu Goru. JP Morsko dobro odmah je prepoznalo značaj Plave zastavice i od samog početka postalo generalni sponzor i pokrovitelj Programa, koji je u jedna od najvažnijih aktivnosti vezanih za odgovorno upravljanje obalom i plažama.

Plava zastavicje  međunarodno eko priznanje koje predstavlja simbol visokih standarda zaštite životne sredine kao i kvalitetnih sanitarnih i bezbjednosnih uslova na plažama i marinama.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close