Спорт

PLIVAČKI MARATON MARIO DIDO MARIĆ – TOMAŠ FARKAŠ NOVI REKORDER

Na relaciji od Njivica do Škvera, u dužini od 2.5 kilometra, održan je 38. Plivački maraton Mario Dido Marić. Na startu u Njivicama pojavilo se 157 takmičara a najbolje vrijeme i novi rekord staze ostvario je Tomaš Farkaš iz Bačke Topole sa vremenom 26 minuta i 33 sekunde. Drugi kroz cilj je prošao prošlogodišnji pobjednik i bivši rekorder Danilo Radović iz Herceg Novog, dok je treće vrijeme ostvario Erik Pešti.

-Loše sam startovao i dok sam se probio na prvo mjesto treballo mi je puno vremena. Nakon toga sam samo povećavao prednost. zadovoljan sam. Trasa je bila odlična sve do pred cilj, onda je bilo malo talasa. temperatura mora odlična. Prije desetak dana sam bio na Svjetskom prvenstvu u Gvanžuu i u istoj disciplini sam u konkurenciji 75 takmičara osvojio 27 mjesto, rekao je za naš Portal Farkaš.

U konkurenciji dama, viđena je prava drama. Poslijednjih 150 metara dvije takmičarke su plivale sprint, a više snage imala je Marija Stanić iz Novog Sada, koja je ovu dionicu preplivala za 30.51, samo sekund brže od klupske drugarice Jovane Ječanski.Treća je bila članica Jadrana Ljubica Bošković.

-Jovana i ja smo plivale zajedno od starta. Na kraju u neizvjesnom finišu imala sam više snage. Već 14 godina se bavim plivanjem a poslijednje četiri učestvujem i na maratonima. Organizacija je bila odlična, ističe Stanić nakon osvajanja prvog mjesta.

Najstariji takmičar na ovogodišnjem Memorijalu je Ištvan Priboj iz Subotice, koji je rođen 1942. godine.

-Bio samprofesor fizičkog vaspitanja i cijeli sam život posvetio sportu. Volim plivanje, posebno maraton. Svjetski sam prvak u kategoriji veterana preko 60 godina, poručuje Priboj.

Nagradu je dobila i najmlađa takmičarka Maja Sorensen.

Nagrade je uručio Darko Klasić načelnik Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport.

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close