Економија

ЈПМД: УМАЊЕЊЕ НАКНАДА ОД 50% ЗА ЗАКУПЦЕ И КОРИСНИКЕ МОРСКОГ ДОБРА

Јавно предузеће за управљање морским добром Црне Горе је, у циљу умањења негативних економских ефеката изазваних пандемијом коронавируса, донијело одлуку према којој се корисницима/закупцима који обављају дјелатност сезонски или током читаве године, и то у угоститељским објектима – ресторанима, на купалиштима, привременим локацијама и пристаништима годишња уговорена накнада за коришћење морског добра умањује за 50%.

Такође, због новонасталих околности изазваних пандемијом у циљу стварања услова за безбједно коришћење купалиштима, корисницима уређених и изграђених купалишта који су до дана 28. јула поднијели иницијативе за измјену уговорних одредби и захтјеве за мировање уговора у сезони 2020. године може се одобрити закључење Анекса уговора за 2020. годину, уз дјелимично испуњење уговорних обавеза, а под условом:

1.         Да се на купалишту не пружају туристичке услуге, односно не врши издавање лежаљки и сунцобрана и не стављају у функцију пратећи привремени угоститељски објекти и садржаји;

2.         Да корисник плати 30% од уговорене годишње/сезонске накнаде;

3.         Да корисник обезбиједи минимум услова за безбједно коришћење купалишта, што подразумијева испуњење следећих прецизно дефинисаних обавеза:

•           Ограђивање купалишта са мора;

•           Постављање прописаних информативних табли;

•           Обезбјеђење прописаног броја спасилаца;

•           Обезбијеђене прописане санитарне услове (Санитарни чвор, мобилне корпе за отпатке, тушеве и кабине за пресвлачење);

•           Закључен уговор са комуналним предузећем о одвозу смећа;

•           Обавезну дезинфекциону опрему и друге мјере предвиђене Наредбом за предузимање мјера за спрјечавање уношења у земљу, сузбијање и спрјечавање преношења новог коронавируса („Сл. Лист ЦГ бр. 043/20)

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close