Друштво

POČELA SANACIJA PUTA RATIŠEVINA-MOJDEŽ, NA SNAZI ZABRANA SAOBRAĆAJA

U organizaciji Opštine Herceg Novi danas su počeli radovi na sanaciji puta Ratiševina – Mojdež. Radove u prvoj fazi u vrijednosti 27.000 eura, izvodi firma  Omorika iz Herceg Novog. Do 10. decembra na snazi je zabrana saobraćaja  za sva vozila od porodične kuće  Milenković do porodične kuće Poznanović. Alternativni put je preko Tijesnog klanca,saopšteno je iz opštinskog Sekretarijata za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost.

Sanacija je neophodna  kako bi se nastavilo sa realizacijom  glavnog projekta  kompletne rekonstrukcije puta, koji  je propao prije dvije godine. To je  kako je ranije rekao predsjednik Opštine Stevana Katića, neophodno za sanaciju  kompletne trase. Prva faza podrazumjeva radove na drenaži i šipovanju u okviru projekta sanacije puta.

– Opština je nedavno dobila revidovani projekat Instituta za građevinarstvo, kako bi  odradili najosnovnije. Nadam se da će  ovim radovima biti   zaustavljeno  klizište  i onda ćemo nastaviti sa glavnim projektom u cilju sanacije i spriječavanja  daljeg propadanje tog puta, naveo je Katić.

Dionica puta Ratiševina –Mojdež  u dužini od jednog kilometra prvobitno je bila sanirana 2017. godine, u vrijednosti od 550.000 eura, ali se nakon godinu trasa  urušila i nastali su deformiteti zbog djelovanja podzemnih voda:

– Kako su me upoznali  inženjeri  iz te struke , ovo bi konačno moglo da bude kvalitetno rješenje da bi se problem prevazišao.

Nakon toga će se raditi revidovani glavni projekat,  čija je prvobitno predviđena vrijednost radova  sa 180.000 smanjena  na  120.000 eura, ukazao je Katić.

Podsjećamo, reviziju glavnog projekta, na zahtjev Opštine, uradio je Institut za građevinarstvo  zbog neadekvatnog  rješavanje pitanja odvođenja površinskih i podzemnih voda, bili glavni uzrok kasnijih deformacija, cijepanja i klizanja cjelokupne kolovozne konstrukcije dijela puta.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close