Друштво

ПОЧЕЛА СТУДИЈСКА ГОДИНА НА ФАКУЛТЕТУ ЗА МЕНАЏМЕНТ

Почела је студијска година на Факултету за менаџмент Херцег Нови, данас за студенте основних студија, а у наредном периоду и за постипломце и оне који су на специјалистичким студијама.

Студенти основних студија похађаће наставу у просторијама факултета, уз поштовање мјера које су стигле као препорука Министарства просвјете и Института за јавно здравље, казала је декан доц др Ирена Петрушић.

-Почећемо овако и док год будемо могли наставу ћемо организовати у установи. Оно што је за ову годину на Факултету за менаџмент специфично је да паралелно уз редовну наставу организујемо и „учење на даљину“ (Distance learning). За сада они имају могућност да бирају да ли ће долазити на факултет или ће пратити предавање онлајн. У зависности од епидемиолошке ситуације и ми ћемо правити план дјеловања. Студенти ће бити подјељени у групе зависно од предмета јер мјерама које смо добили тачно је одређено колико студената може бити на одређеном простору, казала је декан Петрушић.

Подсјећа да су се и у првом периоду епидемије, током прољећних мјесеци, врло брзо пребацили на онлајн наставу јер су већ у употреби биле платформе преко којих су и раније организовали предавања.

-Сада је било веома важно да упознамо студенте прве године и објаснимо како те платформе функционишу и како ће, у случају да дође до поновног затварања факултета у држави, моћи несметано да прате наставу. Суштина свега је да им се пружи образовање које они очекују.

Бруцоши не крију задовољство што је студијска година почела у клупама факултета  а не онлајн.

-Веома сам задовољан што смо на факултету а не онлајн. Очекивања су велика и надам се да ћемо и ми дати свој максимум и показати најбоље, казао је један од полазника Факултета за менаџмент

Студенткиња, такође бруцош, истиче да је веома задовоqна што има прилику да се упозна са професорима и колегама и што ће настава бити омогућена као и прије, у установи.

Интересовање студената за упис на Факултет за менаџмент је и ове године добро, а упис на постдипломске студије је и даље отворен и управа је одобрила попуст од 10% узимајући у обзир комплетну економску ситуацију у друштву, казала је Сања Перуничић, секретарка Факултета.

-Задовољни смо уписом и интересовањем студената. За сада имамо 35 студената а листа постдипломаца још увијек није коначна јер упис траје. Након што заврше двије године, на трећој се одлучују за смјер. За сада је највеће интересовање за туризам и хотелијерство и финасије и банкарство, али студенти имају могућност да изаберу и смјер порези, царине и осигурање или пословна информатика и електронски бизнис, казала је секретар Перуничић.

ФАКУЛТЕТ ПРИМЈЕЊЕНЕ ФИЗИОТЕРАПИЈЕ У ИГАЛУ

Студијска година је почела и на Факултетима Универзитета Црне Горе међу којима је и Факултет примјењене физиотерапије у Игалу, али упркос контактима са руководиоцима, нисмо успјели добити интервју те су наши слушаоци, гледаоци, читаоци, остали ускраћени за дио атмосфере на овом факултету током првог наставног дана.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close