Друштво

POČELI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI STEPENIŠTA DANICE TOMAŠEVIĆ

Radnici firme „Niveda“ počeli su danas sa radovima na rekonstrukciji Stepeništa Danice Tomašević. Radovi će se izvoditi etapno, a po potrebi će biti uključena i opštinska komunalna preduzeća.

Stepenište će biti popločano kamenom, a biće uređena i rasvjeta i postavljen mobilijar. Prvo se rade grubi radovi i svako komunalno preduzeće će biti angažovano po potrebi iz svojih nadležnosti.

Podsjećamo, kako su ranije informisali iz lokalne uprave, rekonstrukcija Stepeništa Danice Tomašević koštaće 28.000 eura, a rok za izvođenje radova je 75 dana.

Prvu fazu radova finansira TO HN, od prihoda od boravišne takse, od kojih se 10% usmjerava na unaprijeđenje infrastrukture grada.

Posjetićemo da je Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog, uz ovo stepenište, uradila i projekat rekonstrukcije Stepeništa Jova Dabovića, čime je početkom marta ove godine završen prvi u nizu projekata uređenja novskih skala. Na tom stepeništu su postavljeni rukohvati, koji su bili zahtjev starijih sugrađana radi bezbjednosti, a korišten je i domaći, đurički kamen, koji se po boji i obliku uklopio sa kamenom u nastavku stepeništa.

Tags

Повезане Вијести

Један коментар

  1. Stepeniste Jova Dabovica koje od Laforesta vodi ka autobuakoj je primjer kako neznalice naprave milione gresaka. Zali boze onaj divni djuricki kamen! A rukohvati-piš živi!
    Za rubriku”Vjerovali ili ne”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close