Друштво

POČELO POSTAVLJANJE JAVNE RASVJETE OD KUMBORA DO ZMIJICA

Poboljšanje javne rasvjete na cijelom području Herceg Novog, aktivnost je kojoj posvećuju pažnju u Komunalno stambenom preduzeću. U Sektoru javne rasvjete počeli su realizaciju projekta osvjetljenja dijela od Kumbora do Zmijica u dužini od oko 660 metara, kazao je savjetnik u Komunalno stambenom preduzeću Branko Božović:

– Riječ je o dionici koja jedino nije osvjetljena duž Jadranske magistrale od Kamenara do Sutorine. Izvođač radova je firma „Network“ iz Tivta. Zajedno sa M:tel kompanijom ugradiće 22 rasvjetna stuba sa led svjetiljkama. Sutra će započeti montažu dodatnih sedam stubova na području Žvinja, koje će sa postojećih 13 biti u potpunosti osvjetljeno, istakao je Božović.

Pri kraju je izgradnja nove javne rasvjete od hotela Plaža do Vile Margot iznad apartmanskog naselja na Savini, objasnio je Božović. Riječ je o 13 stubova savremeno kabliranih koji će osvjetljavati i rekultivisanu zelenu površinu na kojoj su zasađene naranče, a narednih dana planiraju sadnju pedesetak sadnica raznorodnih mediteranskih kultura.

Na nekoliko trasa na području Baošića rasvjeta je u fazi puštanja u pogon, najavljuje Božović:

-Iznad magistrale postavljena su četiri metalna stuba, šest pored pijace od donjeg puta prema magistrali i još nekoliko pojedinačnih. Završena je izgradnja javne rasvjete vazdušnog tipa na nekoliko dionica, na području Zelenike-Kuta u naselju Livade i Balkanskoj ulici. Poslije praznika biće završena i na Vrbanju gdje je prije nekoliko mjeseci postavljeno 38 stubova a obezbijeđena su mjesta za još 15-tak stubova. Ovo selo pod Orjenom će na taj način biti kompletno osvjetljeno, kazao je Božović.

Na pet mjesta postavljeni su kvalitetni stubovi javne rasvjete od Gomile do magistralnog puta. Na području Bajkovine u Servisnoj zoni postavljeni su podzemni kablovi sa metalnim stubovima, čime će kompletno biti osvjetljena Trebinjska ulica do Cvjetnog centra u Igalu.

Preko 300 svjetiljki led rasvjete nije u funkciji. Iako nisu ugovorna strana, očekuju da će uskoro sa predstavnicima izvođača radova na postavljanju led rasvjete, razgovarati o osposobljavanju cjelokupnog sistema. Cilj je da do turističke sezone uspostave jedinstveno, daljinsko upravljanje sa ukupno 6.000 led svjetiljki na području Opštine Herceg-Novi.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close