ИздвојеноКултура

POČEO 24. HAPS: OTVORENA INTERAKTIVNA DIGITALNA IZLOŽBA,  SLIJEDE KONCERT „TRESLA SE ZEMLJA CIJELI DAN“ I PREDSTAVA

Otvaranjem interaktivne izložbe Earthquake.me autora Vuka Vukovića jutros u foajeu Dvorane „Park“ počelo je 24. izdanje Hercegonvskih aprilskih pozorišnih svečanosti.

Izložba će biti reprizno otvorena u 12 sati,  kada će početi i koncert na kome će učestvovati hor SMŠ “Ivan Goran Kovačić”, grupa Kuplung i Heavy Hour Band koji će nastup početi pjesmom YU grupe u kojoj je stih ‘TRESLA SE ZEMLJA CELI DAN’ . To je i naziv koncerta koji je iskorak HAPS-a ka mlađoj publici.

Selektorka Milina Kovačević kazala je da s obzirom da HAPS počinje 15. aprila nisu mogli da se ne sjete da je prije 40 godina bio katastrofalni zemljotres koji neki pamte, a neki ne, ali je to bilo povod za komparaciju vremena tadašnjeg i sadašnjeg .

-Neke generacije koje nisu ni bile rođene u vrijeme zemljotresa na ovoj izložbi moći će da vide fotografije Herceg Novog preko nove digitalne tehnologije očitavanjem QR koda   koji će ih odvesti do on line izložbe. Vremenom ćemo ubacivati i fotografije koje prikazuju Herceg Novi u tom trenutku. Fotografije je načinio Milivoj Jugin, sačuvao Ante Krstović, a priredio za izložbu u okviru projekta   Earthquake Montenegro Vuk Vuković, koji će nastavati ovaj projekat kroz još nekoliko segmenata tokom godine, kazala je Kovačević.

U okviru HAPS-a koji se održava pod sloganom „Komparacije“ večeras će biti odigrana i prva predstva „Crna kutija“  Nikšićkog pozorišta.  Režiju potpisuje  Goran Bulajić, po tekstu Ane Đorđević sa odličnom glumačkom ekipom koju predvodi Simo Trebješanin, najavila je Kovačević.

-Odlična priča, govori upravo o savremenim tehnologijama , problmima koji su vječiti , univerzalni, komedija je u suštini, ali ne tako laka.

Početak predstave je u 20:30 Dvorana „PARK“.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close