ИздвојеноСпорт

POČEO MEĐUNARODNI ŽENSKI FUDBALSKI TURNIR “MIMOZA KUP 2020”

U organizaciji Fudbalskog kluba Obilić počeo je prvi Međunarodni ženski fudbalski turnir “Mimoza KUP 2020”. Na turniru učestvuju FK Crvena zvezda, FK Ombla Dubrovnik, Škola fudbala Sportivo Sarajevo a takmičenje se održava u konkurenciji seniorki i kadetkinja

Osnivanje ŽFK „Obilić Herceg Novi“ bio je istorijski momenat sa sportskog aspekta, kako za klub, tako i za grad, ali i Boku kotorsku, jer je riječ o prvom ženskom fudbalskom klubu ikada osnovanom, na ovom području, a trenutno je i jedini na cijelom crnogorskom primorju, rekla je na otvaranju direktorica marketinga kluba Milica Lučić.

-„Mimoza Kup 2020“ turnir je prvi ovog karaktera koji klub organizuje u našem gradu i kao takav ima posebnu važnost. Ona se ogleda u tome što je ženski fudbal i dalje u razvojnoj fazi u Crnoj Gori i što u vremenima kada tek treba da zaživi, naš grad već šestu godinu ima ženski fudbalski klub. Dodatan značaj ovog turnira je i u tome što ima međunarodni karakter i što će na njemu učestvovati ekipe iz Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.

Značaj turnira prepoznala je naša Opština Herceg Novi i Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport, kao i Fudbalski Savez Crne Gore.

Darko Klasić, sekretar za društvene djelatnosti i sport, izrazio je veliko zadovoljstvo što se ovakav turnir organizuje u našem gradu i što je uvršten u program 51. Praznik mimoze. Otvarajući turnir uz dobrodošlicu djevojkama poželio je da uživaju u našem gradu kao i u sportskom druženju.

U prvom susretu turnira Crvena Zvezda je savladala Obilić rezultatom 10-0. U ostalim jučerašnjim susretima postignuti su sledeći rezultati:

Sportivo – Ombla 2:2

C.Zvezda – Obilić 13:1

Ombla – C.Zvezda 0:4

Obilić – Sportivo 4:2

Sportivo – Obilić 0:1

Danas su na programu utakmice seniorki Obilića i Omble (9:00) kadetkinja Crvene Zvezde – Sportiva (10:00), kadetkinja Obilić – Crvena Zvezda (11:50), seniorki Crvene Zvezde – Škole fudbala Sportivo (12.40) i kadetkinja Obilića i Omble (13:50).

U poslepodnevnim satima su završne utakmice za konačni plasman, od 16 sati za treće mjesto za kadetkinje. U 17 sati igra se utakmica za treće mjesto za seniorke, od 18 sati je utakmica za prvo mjesto za kadetkinje i od 19 sati finale za seniorke.

Dodjela diploma, pehara i drugih nagrada i završetak turnira su predviđene za četvrtak u 21 čas u Sportskom centru Igalo.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close