Друштво

POČINJE PRETPRAZNIČNO UKRAŠAVANJE GRADA

Opština Herceg Novi je pokrenula aktivnosti za novogodišnje kićenje grada. Paralelno sa uređenjem i sanacijom javne rasvjete nakon nevremena ovih dana, zaposleni u Komunalno – stambenom preduzeću danas će početi sa postavljanjem svjetlosne dekoracije.
Prema riječima direktorice Komunalno – stambenog preduzeća Jasmine Konjević, ekipe intezivnog rade na čišćenju javnih površina i otklanjanju oštećenja na javnoj rasvjeti, prouzrokovano nevremenom, na Šetalištu od Škvera prema Meljinama i na području rivijere.
– Rasvjeta dijelom ne radi u Baošiću, Đenoviću , Bijeloj.
Očekuju da će oštećenja, uglavnom, podzemnih kablova biti otklonjena i da će kompletna javna rasvjeta uskoro biti stavljena u pogon, kazala je Jasmina Konjević.
U magacinima preduzeća u Servisnoj zoni je obavljena reparacija prošlogodišnjih ukrasa, tako da su spremni da počnu sa aktivnostima na ukrašavanju grada. Na osnovu spiska lokacija Oranizacionog odbora, koji je formiran u Opštini počeće danas da montiraju svjetiljke na Petlji u Igalu. Postaviće dekoraciju i svjetleće elemente na rasvjetne stubove duž magistrale. Dekoracija je predviđena kao i prethodnih godina od Igala do kružnog toka u Meljinama, gradskog jezgra, Škvera i tvrđava. Za jelke su najavili i nove lokacije, ali još nisu poznati detalji. Očekuju dalje instrukcije tima za pripremu proslave Nove 2020. godine.
– Obavljena je defektaža rasvjete i krenulo se sa pripremom. Montaža novogodišnje rasvjete krenuće tokom dana. Klasična stubna rasvjeta biće postavljena na istim lokacijama kao prošle godine. Biće i novina u obliku figura djeda mrazova , irvasa. Očekuje se i nova rasvjeta, koju je Opština naručila. Sve moramo da uklopimo, što zavisi i od radova na magistrali, pa bi trebalo taj raspored aktivnosti korigovati ,navela je Konjević.
U Opštini su blagovremeno formirali tim za proslavu Nove godine, kako bi pripreme i kićenje počeli prije nego ranijih godina. Potpredsjednik Opštine Miloš Konjević, predvodi organizacioni timove za pripremu Nove godine i 51. Praznika mimoze. Članovi su: menadžer Opštine Dragan Šimrak, savjetnica predsjednika Tamara Vujović, direktorica Herceg Festa Gordana Porobić Krcunović, direktorica Komunalno – stambenog Jasmina Konjević, Milutin Govedarica iz Turističke organizacije, Jovanka Matković iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnosti, kao iz NVO Maškare Ivan Peulić.
Opština i Turistička organizacija Herceg Novi finansirati će kupovinu dekoracije, za koju je najavljeno da će biti nešto manje nego prošle godine, kada je za ukrašavanje potrošeno oko 20.000 eura.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close