Култура

POČINJE PRVI NOVSKI ZIMSKI STRIP VIKEND

Organizatori Hercegnovskog strip festivala predstavili su Prvi zimski strip vikend – The Winter is coming. Hercegnovski strip festival je za desetu, godinu postojanja pripremio pravu poslasticu za ljubitelje devete umjetnosti, ali i za ljubitelje televizijskog spektakla Game of thrones. Poslušajmo Nikolu Ćurčina, osnivača Hercegnovskog strip festivala.

-Hercegnovski strip vikend je prva manifestacija ove godine i trajaće četiri dana. Dešavanja će biti u “Prostoru”, “Gradskoj kafani”, “Stanici” na Škveru i u “Gotu”. Sutra sve počinje sa žurkom u “Prostoru” – rekao je osnivač strip festivala Nikola Ćurčin.

Uz sve događaje koji će se održati narednih dana planirana je i izložba koja je posvećena radu  Williama Simpsona na seriji Game of thrones, a o kome je pričao Jovan Subotić.

-Treba istaći da je gospodin Simpson došao u Herceg Novi, tako što je čuo mnogo lijepih stvari o našem gradu i festivalu od našeg najpoznatijeg gosta do sada, čovjeka kojeg je cijeli grad zavolio, a to je Rufus Dayglo, naš veliki prijatelj iz Velike Britanije.

Ovo je prilika da se pred premijeru šeste sezone Game of thrones, Novljani upoznaju sa jednim od glavnih kreativaca ovog spektakla Williamom Simpsonom. U svijetu stripa je ostavio nemjerljiv doprinos, a sada i na televiziji i filmu.

-Selekcija radova koje sam donio ovdje uključuje koncept art i stori bordove, tako da ćete moći da vidite oba aspekta rada na seriji. To su moji najraniji radovi, koji su i oblikovali seriju da bi izgledala kakva je danas. Predstavljaju za mene i najznačajnije radove jer su napravili put kako će serija izgledati danas, šest godina kasnije – objasnio je Simpson.

Programi prvog zimskog strip vikenda održaće se  na više lokacija do 14. februara. Večeras je u kefeu “Prostor” u 20 sati zakazana  žurka i predstavljanje Williama Simpsona.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close