ДруштвоИздвојено

POČINJE SANACIJA KROVA NAD OSNOVNOM ŠKOLOM “ORJENSKI BATALJON”

Sanacija krova nad fiskulturnom i kino salom u OŠ „Orjenski bataljon“ počeće 3. avgusta, a izvođač radova je firma „Hirdograđevinar doo“, saopšteno je iz ove obrazovne ustanove. Biće zamjenjena i kompletna PVC stolarija, a u saradnji sa Mjesnom zajednicom Bijela, nastavlja se uređenje vanjskog sportskog terena i dvorišta.

Na početak radova čeka se još od decembra 2016. godine kada je Ministarstvo opredjelilo sredstva, ali zbog propusta u zakonskoj proceduri pri odabiru izvođača, na šta je škola ukazala, predmet je nakon žalbenog procesa Državnoj komisiji za kontrolu postupka javnih nabavki, završio na Upravnom sudu.

Sada su se konačno stekli preduslovi da sanacija počne, kazala je za RHN direktorica Jarmila Radović.

-Potvrđeno je da radovi počinju 3. avgusta. Prethodnih dana predstavnici Ministarstva, nadzora i izvođača obišli su školu. Uslovi su se stekli i dobijanjem bankarske garancije, a predsjednik Opštine Stevan Katić, na našu molbu, izdao je odmah Rješenje da možemo pristupiti rekonstrukciji krova iako je turistička sezona. Potrebni materijal stiže takođe 3. avgusta. Izvođač „Hidrograđevinar doo“ iz Nikšića ima rok po ugovoru da radove završi za 45 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao. Potpisnik nadzornog organa je građevinski inženjer Nikola Bulajic. Vrijednost radova je 46 156, 10 evra, sredstva je obezbjedilo Ministarstvo prosvjete, na računu škole su još od 30. decembra 2016.god. i nisu korišćena u druge svrhe, kazala je direktorica Jarmila Radović.

Za preostali dio novca koji je Ministarstvo opredjelilo, kako Radović ističe, biće ugrađena nova PVC stolarija (prozori, vrata na fiskulturnoj sali) te nova mreža na prozorima kao zaštita od udaraca lopti.

Mjesna zajednica je obezbijedila tri reflektora i dvije kapije koje će biti postavljene na ulazu prema moru i prema prolazu ka JPU “Naša radost”. Takođe će do početka školske godine obilježiti košarkaški teren i ojačati mreža oko ovog terena. Mladi Bijele nesmetano koriste sportske terene ispred škole tokom ljeta, te će i oni pomoći u sanaciji sportskih terena, kazala je Radović.

Podsjećamo, kino i fiskulturna sala u OŠ “Orjenski bataljon” u Bijeloj, zatvorene su krajem marta ove godine, kako ne bi bila ugrožena sigurnost i zdravlje učenika.  Postupak javne nabavke za rekonstrukciju školskog objekta sproveden je u martu 2017. godine kada je, po predlogu Državne komisije za vrednovanje ponuda, odabrana prvorangirana ponuda firme „Incom“ doo Podgorica, drugorangirana je bila „Eurozox“ doo Danilovgrad, a kao neispravna odbijena ponuda firme „Hidrograđevinar“ doo iz Nikšića, koji je potom uložio žalbu Državnoj komisiji. Kako rješenjem (septembar 2017.) Državna komisija ne otklanja nedostatke u kojem se direktno krše određeni članovi zakona, škola postupak pokreće kod Upravnog suda, pred kojim proces traje sve do aprila ove godine, uz brojne molbe škole za urgentnim rješavanjem predmeta. Odluka o izboru izvođača donijeta je 31. maja ove godine. Prethodno je u aprilu 2016. godine saniran veliki dio krova kada je hidroizolacija odrađena na 3.450 metara kvadratnih, a tada je postavljen i novi gromobran.

Iz OŠ “Orjenski bataljon”apeluju na mještane i goste da, kada radovi počnu, zbog sigurnosti, ne koriste prolaz od magistrale kroz školsko dvorište.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close