ДруштвоИздвојено

POJAČANE KONTROLE SAOBRAĆAJA I PRIVREMENIH OBJEKATA NA ŠETALIŠTU I OBALI NIKOLE KOVAČEVIĆA – DAJU REZULTATE

Uprkos zabranama i kaznama Šetalište Pet Danica i Obala Nikole Kovačevića  ponekad više liči na  saobraćajnice, pa su nedavno iz Sekretarijat za komunale djelatnosti  najavili rigoroznije kontrole i  strožije kažnjavanje prekršilaca. Načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marija Andrić kaže da su ove sedmice imali  pojačanu kontrolu na ovim lokacijama  pa su  već  vidni i prvi rezultati.

– Posebnu pažnju smo usmjerili  na kontrolu nepropisnog parkiranja vozila , zatim vožnju šetalištem mimo odobrenja nadležnog Sekretarijata i kontrolu dostavnih vozila . Mogu reći da je sankcionisano sigurno oko 20-tak  vozača nepropisno parkiranih vozila . Sankcije za vozače nepropisno parkiranih vozila su 50 eura, za vožnju šetalištem kazna za pravno lice je 100 eura, a za odgovorno lice u pravnom licu je 50 eura, rekla je Andrić.

Pored kontrole saobraćaja na šetalištu, obavljana je  i kontrola privremenih objekata odnosno, da li objekti koji su postavljeni imaju odobrenje nadležnog Sekretarijata, kao i da li su postavljeni u gabaritima kako je to dozvoljeno.

Andrić je ocjenila da  šetalište izgelda dosta uredno.

– Svi kontrolisani privremeni objekti  su postavljeni onako kako je dato odobrenjem. Pojačane kontrole će trajati do kraja sezone ali i nakon sezone na Obali Nikole Kovačevića i Šetalištu Pet Danica, kazala je  Andrić.

Podsjetićemo nadležni Sekretarijat  izdao je ukupno 47 odobrenja za ulaz vozila na Šetalište zbog snabdijevanja trgovina, ugostiteljskih objekata i drugih pravnih lica. Sav drugi saobraćaj je zabranjen. Vozila koja imaju dozvolu za saobraćanje Šetalištem mogu je koristiti u periodu od 6 do 9 i od 14 do 16 sati.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close