Избори 2017.Политика

POLITIČKI MARKETING 2017: MILAN POPADIĆ SD- „BURA KOJU PRAVI URA POTVRĐUJE NASTAVAK POLITIČKE KONFUZIJE“

Saopštenje za javnost uputili su Socijaldemokrate Crne Gore za Herceg Novi, a saopštenje je potpisao koordinator Milan Popadić.U tekstu je navedeno: “URA je uznemirena. Očigledno je svjesna niza svojih političkih promašaja, koji su za rezultat imali to da ovaj pokret ili partija (ni oni sami još uvijek ne znaju šta su), ne može samostalno da nastupi na lokalnim izborima u Herceg Novom.

Usljed takvih promašaja, URA pokazuje totalnu konfuziju u svom političkom djelovanju i teško da građanima može da objasni šta hoće, kada to ni sama ne zna. Hoće u NATO, ali da to izglasaju drugi. To, po njima, mogu učiniti građani na referendumu, a mogu i poslanici u Skupštini, u zavisnosti od ispunjenja nekih njihovih uslova.

Na sjednicu Skupštine trenutno neće, od sjutra možda i hoće, neće na proteste, u skorije vrijeme možda i to hoće. Na relevantnim diplomatskim adresama u CG se pravda da jeste za NATO, ali kad o tome i treba da se izjasni, najvjerovatnije ostaje komotni posmatrač.

Hoće konferenciju za medije u zgradi Skupštine, a iako im je jasno stavljeno do znanja da to mogu učiniti samo njihovi poslanici, oni prave performans ispred Skupštine izigravajući žrtve. I to u vrijeme dok se u plenarnoj sali razmatraju zakoni. Koliko konfuzije za tako kratko vrijeme!

Imajući u vidu da je njihov koalicioni partner u Herceg Novom Stranka Dezorijentisane Politike (SDP), onda nas to i ne čudi. Pod uslovom da do izbora očuvaju koalicionu saradnju, imajući u vidu sinoćni odnos između „šefa kabineta“ predsjednika SDP i novoizabranog predsjednika URE.

Crna Gora nema vremena za one političke strukture, kojima je lutajuća bezidejna politika zvijezda vodilja u njihovom djelovanju i koje su spremne da dovedu u pitanje vitalne interese Crne Gore. Takve opcije će se neminovno utišati.

Danas je istorijski trenutak za Crnu Goru. Skupština će izglasati zakon kojim će se ispunjavanjem jednog od naših najvažnijih spoljnopolitičkih ciljeva, suštinski zaokružiti nezavisnost Crne Gore i osigurati mir, bezbjednost i ekonomski prosperitet naše države. Građani će još jednom biti u prilici da vide ko je odgovoran, ozbiljan i zreo politički faktor u zemlji i ko se ponaša isključivo u skladu sa najvažnijim ciljevima naše države, naveo je koordinator Socijaldemokrata Crne Gore za Herceg Novi Milan Popadić.

 

Tags

Повезане Вијести

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close