ДруштвоИздвојено

POLJSKI DRŽAVLJANIN IZAZVAO POŽAR NA ŽANJICU UPALJENOM CIGARETOM

Poljski državljanin izazvao požar na Žanjicu upaljenom cigaretom- potvrdili su iz Uprave policije.
-Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su sprovodeći svakodnevne planske i koordinisane mjere i radnje u cilju spriječavanja izazivanja požara kao i identifikovanja lica koja bi se mogla dovesti u vezu sa ovim događajima, rasvijetlili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Naime, službenici CB Herceg Novi su lišili slobode K.O.W. (18) iz Poljske, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Ovo lice je, kako se sumnja, na poluostrvu Luštica, plaža Žanjice oko 14,10 časova, na šumovitom dijelu iznad plaže zapaljenom cigaretom izazvalo požar trave i niskog rastinja, koji se ubrzo proširio na šumu, da bi se ovo lice nakon toga vratilo na plažu-navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Brzom i efikasnom intervencijom Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi i Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore, uz angažovanje aviona i helikoptera, požar je ubrzo lokalizovan.

K.O.W je priveden uz krivičnu prijavu državnom tužiocu u ODT u Herceg Novom, koji je ovom licu odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do 72 sata, odnosno do privoda nadležnom sudiji za istragu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

-U cilju zaštite, bezbjednosti i sigurnosti građana i njihove imovine, policijski službenici CB Herceg Novi će nastaviti u narednom periodu da preduzimaju mjere i radnje u cilju spriječavanja krivičnih djela koja se odnose na izazivanje požara, kao i na identifikovanju izvršilaca ovih krivičnih djela-saopštili su iz Uprave policije.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close