Друштво

PONOVLJEN APEL – NEKA BUDE ČISTO!

Opština Herceg Novi poziva sve građane i vlasnike ugostiteljskih objekata da se pridržavaju komunalnog reda, i da štiteći dignitet i kulturu našeg grada, odlažu otpad u predviđenim terminima, na predviđenim lokacijama i na predviđen način – stoji u saopštenju PR službe Opštine Herceg Novi.

Proteklih dana nadležne službe su evidentirale posljedice nesavjesnog ponašanja naših sugrađana – na desetine kesa smeća na lokacijama koje nisu predviđene za odlaganje otpada, stari namještaj i drugi kabasti otpad naslonjen na kontejnere, i druge slike koje ne služe na čast ni gradu, ni građanima.

Kako bi se ovakvom ponašanju stalo na kraj, Služba komunalne policije će vršiti pojačani nadzor. U skladu sa ovlašćenjima, kažnjavaće svako fizičko ili pravno lice koje ne poštuje Odluku o komunalnom redu.

Službenici Komunalne policije će posebnu pažnju usmjeriti na lokacije na kojima građani odlažu otpad, a nisu predviđene za to.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/06/PUT-MELJINE-KAMENO.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

 

Iz preduzeća „Čistoća“ apeluju i na vlasnike ugostiteljskih objekata, posebno na Škveru, da otpad adekvatno zapakuju i odlože u podzemne kontejnere, kako bi spriječili izlivanje tečnosti i ulja.

Pokrenut je pilot projekat postavljanja podzemnih kontejnera. Nabavljeni su novi kontejneri i paravani za kontejnerska mjesta kako bi grad izgledao urednije. Šetalište Pet Danica redovno će održavati savremena čistilica. Nabavljena su nova vozila za prikupljanje otpada i remontovana stara, angažovana dodatna radna snaga kako bi i u periodu kada se količina otpada trostruko uveća posao bio obavljen na kvalitetan način.

Još nešto je potrebno da čistoća našeg grada bude na zavidnom nivou – savjesno ponašanje svakog pojedinca i prihvatanje sopstvene odgovornosti za otpad koji proizvodi.

Pozivamo vas da na najbolji način iskoristite rad komunalnih preduzeća, jer oni su tu kao usluga vama. Poštujte vrijeme predviđeno za odvoženje otpada, odlažite svoj otpad na za to predviđena mjesta i na odgovarajući način. Konačan rezultat biće vaša korist, jer ulice našeg grada su slika svih nas – navodi se u saopštenju PR službe.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close