Култура

ПОНТРЕЛИ: ДОЛАЗИМ У ХЕРЦЕГ НОВИ КАКВА ГОД БИЛА СИТУАЦИЈА

Без обзира на општу ситуацију, каква год да буде, сјајни италијански цртач Ђорђо Понтрели је још једном потврдио сигурни долазак на 14. Херцегновски стрип фестивал (ХСФ) који ће се ове године одржати од 4. до 9. септембра на више локација у Херцег Новом. Понтрели ради за најпознатијег италијанског издавача Серђо Бонели Едитори и то као аутор серијала „Једно доба једна прича“, култног стрипа Дилан Дог, као и Приче из сутрашњице легендарног писца и Дилановог творца, Тицијана Склавија. За америчког издавача ДЦ комикс ради Бетмена, за ИДВ серијал Џи Ај Џоу, за Бум Студио црта ЦБГБ.

„Упркос компликованој ситуацији изазваној пандемијом вируса цовид-19, припреме за 14. Херцегновски стрип фестивал и даље теку у складу са мјерама прописаним од стране НКТ-а надамо се најбољем. Увођење новог режима земаља ЕУ према Црној Гори изискивало је и додатну комуникацију са специјалним гостима, и за сада је ситуација позитивна јер се већина најављених специјалних гостију изјаснила да ће прихватити четрнаестодневни карантин по повратку у своје земље, само да би учествовали на ХСФ-у. Можда је то и један од највећих комплимената који је наш Стрип фестивал добио у својих тринаест година постојања“, поручују организатори ХСФ-а подсјећајући да су статус Понтрелија као специјалног госта на најавили још у фебруару посљедњег дана Стрип Викенда посвећеног изласку 400-ог броја Дилана Дога. Од те најаве до сада феноменални Понтрели је бриљирао на чак двије епизоде Дилана Дога, и то у оквиру фамозне саге назване „666“ која је обухватала бројеве од 401 до 406 и која је у потпуности измијенила универзум свима омиљеног истраживача ноћних мора. Подсјетимо се, Понтрели је рођен 1977. године. Професор је на међународној школи стрипа у Риму и на стрип сцену је ушао објављивањем у једном од највећих магазина свих времена Хеви Металу. Након успјешног дебија, постаје један од најтраженијих аутора и сада поред већ поменутих ангажмана ради и за италијанске куће Лаки Ред, Мондадори, Еура, Лион, Едизиони БД и друге, те у француској за Солеил, Монстер Алерги и Едисион Наратив. Обрео се и у свијету филма и телевизије па је редовни сарадник на дугометражним филмовима, телевизијским серијалима и тв рекламама за које ради на визуелном идентиту и књигама снимања.

Подршка ХСФ-у стигла је и од легенде италијанске стрип сцене, Енеа Риболдија , цртача свих насловница серијала Дампyр који ове године прославља јубилеј – двадесет година од појављивања на киосцима.

„Риболди је био гост изненађења на прошлогодишњем ХСФ-у када је очаран свиме што је видио обећао да ће за ову годину урадити централни плакат. Речено, учињено, па вам ексклузивно представљамо и званични плакат овогодишњег Херцегновског стрип фестивала. Надамо се да ће нам дани пред нама донијети побољшање животне ситуације у сваком погледу и прилику да се заједно радујемо новим цртежима највећих свјетских звијезда управо овдје у Херцег Новом“, закључују организатори једне од најважнијих културних манифестација у нашој земљи.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close