Туризам

PONUDA CRNE GORE NA SAJMU U NOVOM SADU

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa diplomatskim predstavništvima Crne Gore u Srbiji, JP Skijališta Crne Gore i lokalnim turističkim organizacijama među kojima je i hercegnovska predstavljaju ponudu Crne Gore na 52.Međunarodnom sajmu turizma „Lorist“ koji se održava u Novom Sadu.

Turistička organizacija Herceg Novi na sajmu predstvalja novogodišnji i program 51. Praznika mimoze, ali i sadržaje za postsezonu.

-Crnogorsku delegaciju predvodi državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović koji se sastao sa predstavnicima Pokrajinske  vlade Vojvodine, gradske uprave Novog Sada kao i turističkom privredom. Sastancima su prisustvovali generalni konzul  Crne Gore u Srbiji Dragan Đurović i potpredsjednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković. Dražavni sekretar se sastao i sa zamjenikom premijera Vlade Mađarske Žoltom Šemjenom. U okviru Novosadskog sajma Davidović je govorio  na 8. Dunavskom biznis forumu koji je jedan od najznačajnijih regionalnih skupova, posvećen implementaciji Dunavske strategije i uticaju biznisa na njen odgovoran i održiv razvoj, saopšteno je iz NTO.

Tokom sajma održan je tematski radni ručak sa predstavnicima turističkih agencija i medija među kojima su bili i RTS, Pink, Dnevnik, RTV Vojvodina i Radio Vojvodina, RTV Sremska, magazin Hedonist, Color Press Group i drugi.U narednom periodu na ovom tržištu  planira se intenzivna promocija zimske turističke sezone i ponude za novogodišnje praznike. Centralne teme ovogodišnjeg sajma turizma u Novom Sadu su banjski, spa i wellness. Očekuje se da će sajam posjetiti više od 30.000 posjetilaca, 450 firmi iz zemlje i i inostranstva, institucije i organizacija iz 20 zemalja i 700 predstavnika medija. Posebna tematska celina biće Gastro regioni  – izložba hrane i pića i Gastro izazovi – međunarodna takmičenja u pripremanju i serviranju hrane, saopšteno je iz NTO.

FOTOGRAFIJE: GRADSKA TURISTIČKA ORGANIZACIJA I NTO

 

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close