Култура

POSJETITE HERCEGNOVSKU GRADSKU GALERIJU I 49. HERCEGNOVSKI ZIMSKI SALON

 

Postavku Hecegnovskog zimskog salona danas su obišli  učenici petih razreda Osnovne škole „Milan Vuković“. Tri odjeljenja osnovaca su sa nastavnicama, u galeriji „Josip Bepo Benković“, znatiželjno otkrivali  djela 6značajnih savremenih  umjetnika iz regiona.

Profesorica likovnog vaspitanja Mila Mračević objasnila nam je da je posjeta planirana nastavnim programom i da su tradicionalno na Salonu. Svojim đacima predstavila je novi način rada mladih umjetnika i šta stvaraoci žele da pokažu svojim slikama ili skulpturama. Jedan od ciljeva posjete je da i naši mladi sugrađani izgrade naviku da posjećuju galerije i uključe se u kulturni život grada, zaključuje profesorica Mračević.

Da je praktična nastava uvjek bolja od teorijske saglasna je i profesorica Mračević i tvrdi da postoji mnogo talentovane djece, a zanimljiv je podatak da je za 28 godina koliko radi u školi „Milan Vuković“ čak 17 njenih đaka  završilo umjetničke akademije.

U ponečemu treba slijediti mališane – a priliku nam iz Gradske Galerije otvaraju već sutra kada će biti organizovano drugo javno vođenje publike kroz postavku 49. Hercegnovskog zimskog salona. Sa zainteresovanim posjetiocima od 13 i 30 biće istoričarka umjetnosti Kristina Milatović.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close