ДруштвоТуризам

POSTAVLJENI PRVI PODZEMNI KONTEJNERI

U organizaciji  Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju  i DOO Čistoća  ugrađuju se  podzemni kontejneri  na Škveru i u  ulici X Hercegovačke, pored zelene pijace u centru grada.
– Zajedno sa predstavnicima Opštine i drugih preduzeća,  ocijenjeno je da će taj kontejner biti najbolje rješenje  upravo  na lokaciji pored zelene pijace.   Juče su postavljeni podzemni kontejneri na Škveru tako da će od ponedeljka Herceg Novi dobiti prve kontejnere ovog tipa, čime će značajno  doprinijeti  čistoći grada. Riječ je o pilot projektu koji će biti nastavljen, potvrdio je  sekretar Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju Ilija Peulić.
Od ponedeljka na terenu će biti i čistilica, specijalno vozilo,  multipraktično i namijenjeno  za održavanje čistoće na Šetalištu i u uskim ulicama.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/06/IMG_20160625_085231-1.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

U proteklom periodu realizovan je  i pilot projekat nadzemne zaštite kontejnera na pet lokacija u Igalu.  Radnici “Čistoće”  od sutra prelaze na  ljetni režim rada sa odvozom otpada i čišćenjem ujutro, uveče i po potrebi u još jednom terminu. Nabavljen je i novi   vodonepropusni  kamion za odvoz komunalnog otpada.   Razmjestiće    i 80 novih  betonskih kanti za otpad na području Šetališta. Nakon asfaltiranja dijela priobalnog puta na Rivijeri zamijeniće sve   kontejnere na priobalnom putu od Kumbora do Kamenara.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close