Друштво

POTPREDSJEDNIK VLADE PETAR IVANOVIĆ: O ŠKOLI, BOLNICI, INSTITUTU I BRODOGRADILIŠTU

U posjeti Herceg Novom boravio je juče i danas i potpredsjednik Vlade Petar Ivanović, a u susretu sa novinarima govorio o ključnim gradskim problemima, školi na Savini, bolnici u Meljinama  i Institutu Igalo.

– Osnovna škola „Milan Vuković“ na Savini je bezbjedna, ne postoji klizište koje bi ugrozilo sigurnost djece, ali je neophodno je uraditi određene građevinske radove zbog kojih će početak nastave biti odgođen za dvije nedelje, kazao je  Ivanović.

On je objasnio da su vještaci, dipl. Ing. geologije Staniša Ivanović i dipl. Ing. građevinarstva Marko Radunović, predložili kratkoročne i dugoročne mjere, a Vlada i resorno Ministarstvo već su opredjelili sredstva za školu. Ka Vladi, već za sjednicu u četvrtak, ićiće predlog za izmjenu prethodnih zaključaka koji su se odnosili na zatvaranje ovog objekta, u skladu sa nalazom sudskih vještaka ali i zbog prenamjene sredstava.

– Dio sredstava koji možemo u ovom momentu izdvojiti, treba da bude usmjeren na saniranje ovog školskog objekta. To znači da treba da uradimo sve što možemo da uslovi za učenje i boravak u školi za 770 đaka budu što je moguće kvalitetniji – kazao je Ivanović.

On očekuje da i ministar prosvjete, Predrag  Bošković ovih dana posjeti Herceg Novi, da zajedno obiđu školu i sagledaju kako da u što kraćem roku,  budu završeni neophodni građevinski radovi

Ivanović je ocjenio da je Vlada u kratkom roku reagovala na probleme u  Opštoj bolnici Meljine u kritičnom trenutku kada zaposlenima nisu bile isplaćene četiri  plate, a prijetio je štrajk ljekara.

-Na današnji dan već su isplaćene dvije zaostale plate i pripremljena je isplata treće, što zači da sustižemo isplatu zaostalih plata onom dinamikom kako je to bilo i najavljeno. Svi ljudi su zadržani na svojim radnim mjestima. Usluge se normalno pružaju, kako građanima Herceg Novog i rubnih područja koja gravitiraju ka Opštini, tako i turistima i čini mi se da je stanje u potpunosti normalizovano – istako je Ivanović.

Podsjetio je da je ugovor sa  investitorom raskinut i da je u toku  postupak zašte imovine koja je bila predmet kupoprodajnog ugovora.

Obrazlažući Vladinu odluku o privremenom uključivanju bolnice u sistem javnog zdravstva Ivanović je kazao da se bolnica mora uklopiti u budžetska ograničenja za ovu godinu jer su već napravljeni planovi i nemoguće je prekrajati budžet.

Potpredsednik Ivanović se juče sastao i sa Sindikatom zaposlenih Instituta Igalo i u razgovoru sa njima potencirao da će bez obzira na dužinu trajanja i ishod sudskog spora sa Jugobankom,  njihova radna mjesta biti sačuvana.

– Uključio se i zaštitnik imovinskih prava CG koji štiti interese države jer je ona većinski vlasnik Instituta, rekao je Ivanović i informisao da su već u pregovorima sa novim potencijalnim partnerom.

Na pitanje novinara zašto kasni isplata otpremnina zaposlenima u Jadranskom brodogradilištu Ivanović je kazao da se mora upoznati sa detaljima te problematike, ali je za ovu sedmicu najavio sastanak sa stečajnim upravnikom i resornim ministrom. Istakao je i da nije problem u novcu i obećao da če naredne nedelje dati preciznu i tačnu informaciju.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close