ИздвојеноСпорт

POTVRDA KVALITETA ZA ORJENSKI ĐIR

Trka “Orjenski Đir”, čiji je organizator NVO “Orjen outdoor” i AK “Niskogorci” dobila je potvrdu od strane međunarodne trail federacije, da će se i ove godine bodovati sa dva Itra boda. Direktor trke Saša Kulinović smatra da je trka “Orjenski Đir” opravdala očekivanja.
-Ponosni smo što možemo da vas obavjestimo da smo i ove godine dobili potvrdu od ITRA (International Trail Running Association), da se  trka “Orjenski Đir” boduje sa 2 Itra boda. Dobili smo potvrdu i od UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc), najznačajnije trke ovoga tipa na svijetu, da i oni prihvataju bodove kao kvalifikacione. Došlo je do malih izmjena u visinskoj razlici, odnosno po mjerenju, tako da po novim poboljšanim mapama naš Đir ima 180 metara uspona više, pa i zvanično trka ima 28,1 km / 2080 D+ / 20180 D-  (ukupnog uspona odnosno ukupnog spusta), rekao je za naš Portal Saša Kulinović, i dodao.
-Ovim je “Orjenski Đir” i dalje prva i jedina trka u Crnoj Gori koja je priznata i bodovana od Svjetske trail running asocijacije. Zahvaljujemo partnerima Turističkoj organizaciji Herceg Novi, Lazure Marina & Hotel i GBT Grafo Balkan na podršci, zaključio je Kulinović.
Prijave za trku “Orjenski Đir” zatvaraju se 20.septembra, za one koji žele puni startni paket, a vrše se na linku: https://goo.gl/forms/I2gG0362nYtyoA0z2
Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close