Култура

POVODOM 1.MAJA DEFILE GRADSKE MUZIKE I MAŽORETKI OD TRGA DO DVORANE “PARK”

Doprinos prazničnoj atmosferi i obilježavanju 1. maja daće i Gradska muzika Herceg Novi.

Povodom Međunarodnog dana rada, članovi Gradske muzike i mažoretke će sutra prodefilovati kroz  kroz centar grada. Promenadni koncert, koji je poklon građanima i gostima Herceg Novog, počeće u 11:00 sati na Trgu Nikole Đurkovića, odakle će prodefilovati do dvorane „Park“ i nazad do glavnog gradskog trga.

Kako nam je rekla predsjednica i kapelnica Gradske muzike Herceg Novi, biće to prvi nastup nakon velikog angažmana u programima i karavanu „Praznika mimoze“, a u junu ih očekuje gostovanje u Sloveniji.

– Na poziv Mestne godbe iz Novog Mesta, od 1. do 4. juna ćemo biti gosti proslave obilježavanja 190 godina od osnivanja njihove gradske muzike. Muzičari iz Novog Mesta, sa kojim je  Herceg Novi  grad pobratim, nastupili su na našoj proslavi jubileja 130 godina godina postojanja i uspješnog rada, i ovo će biti uzvratno gostovanje. U međuvremenu vrijedno uvježbavamo i obogaćujemo repertoar, a uspjeli smo i da obnovimo obuću; iduće sedmice treba da stigne 38 pari bijelih cipela za muzičare, rekla je Kulinović.

Gradska muzika Herceg Novi sada okuplja 70 članova; 40 muzičara i 30 mažoretki.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close