Друштво

POZIV NA ZAJEDNIČKU AKCIJU DA ROMI SA ŠIŠTETA ŠTO PRIJE PRESELE U NOVE OBJEKTE U DRENOVIKU

Kako bi ubrzali završetak  radova na izgradnji objekata za ugrožene romske porodice sa Šišteta, NVO Mladi Romi, planirala je  da u subotu 03. septembra  od  devet sati  organizuje akciju čišćenje u naselja u Drenoviku  gdje su izgrađeni stambeni objekti za šest porodica sa Šišteta. Iz NVO Mladi Romi tim povodom su saopštili da će u akciji osim  budućih korisnika učestvovati i omladina iz hercegnovske romske zajednice. Pozivaju i sve zainteresovane da im se pridruže, a zahvaljuju na  dosadašnjoj  saradnji i pomoći hercegnovskom ,Komunalno stambenom preduzeću. Cilj akcije je da se zajedničkim radom stvore uslovi da se porodice sa Šišteta, sa dvadesetak članova, koje strpljivo čekaju na useljenje, u što skorijem roku presele u nove domove.

Očekujemo da će nakon ove volonterske akcije, biti završeni preostali radovi, neophodni za bezbjedno stanovanje, navedeno je u saopštenju koje je potpisao Samir Jaha, direktor ove NVO. Pored akcije čišienja naselja planirana je i prezentacija dosadašnjih  aktivnosti na izgradnji objekata , kroz izložbu fotografija i zajedničko druženje.

Projekat izgradnje objekata za ugrožene porodice započet je prošle godine u septembru. Dobio je finansijsku  podšku  Ministarstva inostranih poslova  Njemačke, njemačke humanitarne organizacije Help, Opštine Herceg Novi i NVO Mladi Romi.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close