Друштво

PRAVA ČAROLIJA – ZIMSKE RADIONICE UDRUŽENJA “RUKE”

 

Veliki  je broj naših saradnika, riječ je o stotinak ljudi na koje stalno računamo, a da to možemo , potvrdila je  i tokom vikenda održana radionica u organizaciji NVO „Ruke“, kaže u razgovoru za naš portal Maja Erenji Hare Brown.

Zastupljene su razne tehnike, proteklog vikenda pravili smo novogodišnje ukrase od filca. Neki od proizvoda biće na novogodišnjem Bazaru, a prihod je usmjeren u humanitarne svrhe.  Cilj je, kako kaže Hare Brown, da motivišemo ljude da vrijeme koje mogu, iskoriste kako bi bili zadovoljni plodovima svog rada,  kao i da projekti postanu samoodrživi.

 -Pokušavamo da sagledamo kako možemo ostvariti kontinuitet, da naša ponuda bude aktuelna  tokom čitave godine. Narednog vikenda, odnosno u subotu,  pravićemo i dekorisati medenajke sa najmlađima,  uz podršku sugrađanke Nade Gavrilović. U nedelju je na programu izrada  figurica od filca, za šta vlada veliko interesovanje, neki će se okušati u heklanju,  a 18.decembra predviđena je završna, radionica novogodišnjih ukrasa od reciklaže.
Svi koji su zainteresovani, najkraći put do njih mogu pronaći posredstvom facebook strane i sajtaruke.me.

Podrška za kreativnost iskazanu u minuloj deceniji osim one pojedinačne, za veliki broj projekata, stiže i iz JUK „Herceg fest“  i Opštine Herceg Novi kao i od nadležnih u odmaralištu „Vojvodina“, koji su im ustupili prostorije za rad.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close