Политика

PREDSJEDNIČKI IZBORI 2018: DRAGINJA VUKSANOVIĆ – VRATIĆEMO NOVOM I DRŽAVI INSTITUT, BOLNICU I MAMULU

Kandidatkinja za predsjednika države Draginja Vuksanović sastala se danas sa predsjednikom Skupštine opštine Herceg Novi Milošem Bigovićem i potpredsjednicom opštine Danijelom Đurović i istakla da će se boriti da Institut, bolnica Meljine i Mamula ostanu u vlasništvu države.

Vuksanović je kazala da su je predstavnici lokalne uprave upoznali sa aktivnostima i činjenicom da u nemogućim uslovima rade sve što je moguće za dobrobit građana i Herceg Novog. Upoznali su je i sa razvojnim projektima koji se očekuju u narednom periodu. Institut dr Simo Milošević mora ostati u vlasništvu države CG i kako je rekla Vuksanović neće dozvoliti da se pretvori u apartmane za prodaju:

-Nećemo dozvoliti da 600 vrijednih radnika Instituta ostane bez posla i ode kući. Obećavamo da će Institut osatati u vlasništvu države CG. To treba da bude značajan centar medicinskog turizma kao i jedno liječilište i centar za rehabilitaciju na koju smo se ponosili kao što smo to do sada radili.

Uradiće sve da bolnicu Meljine vrate u sistem javnog zdravstva, istakla je Vuksanović:

-Nekada smo bili ponosni na bolnicu Meljine bićemo opet. Naravno njima iz vladajuće, a otuđene partijske elite to nije bitno, jer oni sebe i svoju djecu liječe u inostranstvu, a mi ostali želimo da se liječimo u našim bolnicama i liječićemo se ovdje jer ćemo imati zdravstveni sistem i bolnicu Meljine na koju ćemo opet biti ponosni, poručila je Vuksanović.

Obećala je da će Mamula  biti vraćena građanima Herceg Novog i državi Crnoj Gori i da će i dalje biti kulturnu istorijski spomenik sa pijetetom na borce antifašiste.

-To je naše i to će biti vraćeno građanima Herceg Novog i nećemo dozvoliti da DPS tu otvara kockarnice, navela je Vuksanović.

Nakon sastanka, predsjednik Skupštine Miloš Bigović, je kazao  da od budućeg predsjednika Crne Gore očekuje da zauzme aktivnu poziciju po pitanju ključnih problema grada Herceg Novog, prije svega bolnice Meljine, Instituta dr Simo Milošević, kao i ostalih privatizacija koje u snažnoj mjeri koče budući razvoj grada:

-Grad Herceg Novi od predstojećeg predsjednika CG očekuje ne pasivnu ulogu kao što je to bilo do sada, već izuzetno aktivnu ulogu i jedan odnos koji će biti na fonu interesa građana Herceg Novog. Naša očekivanja, neću da budem ne skroman su izuzetno velika, naveo je Bigović.

Vuksanović je naglasila da želi da omladinu koja je raseljena iz Herceg Novog, po državama kao što su Švajcarska, Norveška, Švedska, Amerika, vrati u Herceg Novi da se otvore nova radna mjesta i da oni grade Herceg Novi i stvaraju za svoje porodice i državu.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close